„Jsme rádi, že o školu mají učitelé zájem. Musíme dokonce odmítat další zájemce, protože kapacita je bohužel omezená,“ uvedl Petr Pánek, předseda sdružení PANT, které akci pořádá, a dodal, že na cyklus přednášek se přihlásilo více než pět desítek pedagogů.

Na akci budou přednášet zkušení lektoři a se svými přednáškami se představí lektoři z Ústavu pro studium totalitních režimů, ale také skupina ostravských pedagogů, která provozuje unikátní vzdělávací portál moderní-dějiny.cz.

Letní škola nabídne také program pro veřejnost. Ve čtvrtek v 18 hodin se bude v ostravském Antikvariátu a klubu Fiducia promítat dokument České televize Přechodné adresy Jaromíra Šavrdy. Na ostravského spisovatele, kterého komunistická moc doslova uštvala k smrti, budou vzpomínat autoři dokumentu, ale také pamětníci a jeho manželka Dolores Šavrdová.

Letní škola moderních dějin se koná ve čtvrtek a v pátek v budově Krajského zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informačního centra Na Hradbách 27 v Ostravě.