Kompletní pivní nabídka největšího pivního festivalu v Moravskoslezském kraji zahrnuje přes 120 druhů piv ze 40 pivovarů.

Na ostravský Karolina Oktobeerfest míří jedinečná pivní lahůdka. „Milovníkům pivních speciálů dopřejeme unikátní a neopakovatelný chuťový zážitek. Podařilo se nám dostat do Ostravy jedinečné pivo, které se mimořádně vaří pro světoznámý mnichovský pivní festival,“ říká Tomáš Lučan, marketingový manažer obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina.

Hodokvas na Slezskoostravsém hradě, 5. října 2019 v Ostravě.
OBRAZEM: Hradní hodokvas v Ostravě ovlivnilo počasí

Světlý ležák s názvem Weihenstephan FESTBIER je nefiltrovaný a nepasterizovaný. Díky vyvážené kombinaci sladu a chmele má vyzrálou a plnou chuť. Pivní speciál se vaří v nejstarším dosud existujícím pivovaru na světě Weihenstephan, který stojí na kopci poblíž bavorského města Freising a má téměř tisícileté pivovarské kořeny. Pivo se v bavorském státním pivovaru totiž vaří již od roku 1040.

Zdroj: Youtube

Největší pivní slavnosti v Moravskoslezském kraji, Karolina Oktobeerfest, nabídnou celkem přes 120 druhů piv a pivních speciálů ze 40 pivovarů včetně nových pivovarů, jako jsou Žíznivý Dromedár, Medojed, Aero nebo Křikloun, které se na ostravské akci představí vůbec poprvé.

Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.
Tomáš Lučan: V Beerhalí přeneseme do Ostravy atmosféru mnichovského Oktoberfestu

Další informace o festivalu Oktobeerfest:

· Pivo se bude v areálu festivalu čepovat do vratných kelímků, návštěvníci velkokapacitní pivnice Beerhalí, kde se vejde až 1 500 osob, si vychutnají pivo ve skle nebo si vyzkouší školu čepování.

· Na akci vystoupí Bone M, Rybičky 48, Lenny, Iné Kafe, Mňága a Žďorp nebo Děda Mládek Illegal Band. Dva dny plné zábavy si užijí i malí návštěvníci na zábavních atrakcích i ve speciální dětské zóně.

· Až do 9. října je možné zakoupit dvoudenní vstupenky za 499 Kč. Vstup zdarma mají osoby zdravotně postižené s průkazem ZTP, osoby s průkazem ZTP/P a děti do 140 cm. Senioři nad 65 let zaplatí 199 Kč, děti do 15 let pak 99 Kč. K dostání jsou také VIP vstupenky.

· Vstupenky a další informace jsou k dispozici na webu www.oktobeerfest.cz.