Klienti zábřežské pobočky úřadu práce ve Vítkovicích budou muset od konce září cestovat do Mariánských Hor. Pobočka, pod kterou spadají klienti z Hrabůvky, Bělského lesa, Dubiny, Výškovic, Nové a Staré Bělé, Proskovic a Hrabové, se totiž bude stěhovat. 

Budoucnost budovy? Podle informací Deníku jsou obavy z toho, že v budově bývalé pobočky Úřadu práce ve Vítkovicích vznikne ubytovna. Neoficiálně tuto informaci potvrdila i jedna ze zprostředkovatelek pobočky. V katastru nemovitostí je jako majitel uveden pražský podnikatel. Redakci se jej ale pro potvrzení této spekulace nepodařilo kontaktovat, protože je momentálně mimo republiku. Deník bude situaci i nadále sledovat.

Od 22. září tak bude fungovat nové kontaktní pracoviště v Hudební ulici nedaleko tramvajové zastávky Mariánské náměstí. Tedy ve stejné budově, kde ještě vloni sídlilo pracoviště státní sociální podpory a oddělení zprostředkování zaměstnání pro Porubu.

Tato oddělení se spolu s pracovišti v ulici Generála Sochora a Bieblova v prosinci loňského roku přestěhovala do zrekonstruované budovy v Opavské ulici v Porubě.

Ekonomické důvody

Podle ředitelky ostravského úřadu práce jsou důvody pro stěhování vítkovické pobočky hlavně ekonomické. „Ve Vítkovicích platíme za nájem a služby mnohem více, než si můžeme dovolit. Pro naše klienty by to neměla být příliš velká komplikace. Mariánské Hory jsou s dotčenými obvody dobře spojeny městskou hromadnou dopravou bez větších přestupů," řekla Deníku ředitelka ostravského úřadu práce Yvona Jungová.

Pobočka naproti vítkovického nádraží, která zprostředkovává zaměstnání, státní sociální podporu a příspěvky v hmotné nouzi, se uzavře 17. září.

Mezitím tak budou muset klienti podávat žádosti o dávky na pracovištích v ulici 30. dubna v centrálním obvodě a v Opavské ulici v Porubě.