Brutálnímu útoku černého pasažéra a jeho zastánců čelila trojice revizorů ostravského dopravního podniku. Po slovní výměně názorů vzali násilníci do rukou takzvané boxery a kontrolory surově napadli. Bili je zejména do hlavy. Použili také elektrický paralyzér. Pořádek sjednali až přivolaní strážníci a policisté. Všichni tři revizoři utrpěli zranění, jeden z nich skončil na nemocenské.

Incident se odehrál již v pátek kolem osmnácté hodiny. Policie o něm informovala až tento týden ve středu s tím, že by potřebovala svědectví lidí, kteří vše viděli.

„Devětadvacetiletý revizor společně se svými dvěma kolegy kontroloval platnost jízdních dokladů. Osmnáctiletý mladík se však jakýmkoliv cestovním dokladem prokázat neuměl a na zastávce Náměstí republiky se snažil z tramvaje utéct. V tom mu revizoři zabránili a přivolali strážníky městské policie. Po slovní výměně názorů si i nepoctivec přivolal pomoc. Po chvíli se na místo dostavili další dva muži a jedna žena, kteří začali napadat revizory i cestující. Ti inkasovali rány takzvanými boxery povětšinou do hlav. Nastalý incident uklidnili až přivolaní strážníci a policisté," uvedl Petr Svoboda z ostravské policie. Zadržení agresoři uvedli, že byli sami napadeni a jen se bránili, dokonce tvrdili, že se stali obětí rasistické šikany.

Zranění utrpěli všichni tři revizoři. „Jeden je na nemocenské. Jak dlouho se bude léčit, zatím nevíme. Zbylí dva revizoři nastoupili do práce," řekl Deníku mluvčí ostravského dopravního podniku Miroslav Albrecht.

Lehčí zranění údajně utrpěli i pasažéři v tramvaji. „Mohlo dojít i ke zranění některých cestujících," připustil vyšetřovatel případu s tím, že policisté by s lidmi, kteří z tramvaje odešli a dosud nebyli vyslechnuti, potřebovali mluvit.

Svědkové se mohou hlásit na kterémkoliv oddělení Policie ČR, nebo na telefonních číslech 974 727 410 a 158.