Starostou se stane lídr sociálních demokratů Petr Mihálik.

„Koaliční smlouva byla podepsána všemi zástupci jednotlivých koaličních stran. Dále už tedy jednat nebudeme a v tomto smyslu budeme připravovat ustanovující zastupitelstvo, které by mělo být 7. listopadu. To však za předpokladu, že se nebude muset odložit kvůli žalobám na volby a případným soudům," řekl Deníku Petr Mihálik.

Podle něj bude mít ČSSD kromě postu starosty v Porubě také dvě křesla v radě.

„Místostarostou bude Dalibor Malík a Petr Stachura. Budou mít na starosti investice, výstavbu, životní prostředí a právní vztahy. Co se týká dalších postů místostarostů, nebudu za koaliční partnery komentovat," doplnil Petr Mihálik.

Lidovci v radě obsadí dva posty. „Místostarosty mít nebudeme, tři má hnutí ANO. My jsme měli podepsanou předběžnou dohodu s Ostravakem a hnutím ANO. To ji ale ve středu vypovědělo a na stůl položilo novou, která kopíruje, jak vládní, tak i městskou koalici," řekl za lidovce Lukáš Curylo.

Podle mluvčí hnutí ANO Michaely Závodné zbývající křesla místostarostů v Porubě obsadí Zuzana Bajgarová a Dagmar Válková, o třetím postu se prozatím jedná.