Muž, který byl ve středu postřelen do nohy při zákroku zásahové jednotky ve svém domě v Ostravě-Porubě, zůstává pod dohledem v nemocnici. Kriminalisté ho zatím nevyslechli, obvinění dosud nepadlo. Policie nyní čeká na soudní povolení k prohlídce jeho domu a nebytových prostor.

Muž utrpěl zranění ve středu kolem poledne krátce poté, co zásahová jednotka pomocí speciální plošiny vnikla do jeho domu. Majitel s ochránci zákona odmítl komunikovat, navíc vyhrožoval odpálením výbušného systému.

Příslušníci zásahové jednotky ho postřelili ve chvíli, kdy proti nim obrátil krátkou střelnou zbraň. „Zbraň bude zaslána na zkoumání znalci z oboru balistika,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Policie v Ostravě postřelila muže, který hrozil odpálením bomby.
VIDEO: Policie v Ostravě postřelila muže, který hrozil odpálením bomby

Policisté se k domu ve Vřesinské ulici v Ostravě-Porubě vydali po upozornění, že muž delší dobu nevychází ven. Nebylo jasné, zda žije, nebo je po smrti. Jelikož kriminalisté měli informaci o tom, že mohl mít zbraň, byla povolána zásahová jednotka. Následné drama včetně vyjednávání a zákroku trvalo několik hodin.

Podle sousedů se muž zhruba před rokem začal chovat jako podivín, lidem zasílal výhrůžné dopisy, pak přestal vycházet ven. „Zbláznil se. Do té doby to byl normální příjemný člověk. Měl rodinu, kterou ale pak z domu vyhodil,“ řekla sousedka.

Je pravděpodobné, že mužův stav budou zkoumat psychiatři, kteří rozhodnou, zda je za své činy zodpovědný.

Havarované vozidlo.
Řidič v Ostravě strhl řízení a narazil do sloupu
Ilustrační foto.
Muž ležel v bytě v Hrabůvce bez pomoci dva dny