Zavítat můžete například do planetária. Od dnešního dne do neděle zde odpoledne budou promítat dětsky orientované pořady. Večerní 21. hodina pak bude za bezmračné oblohy vyhrazena astronomickému pozorování ve hvězdárně. 

Zatímco na dnešek už volná místa nejsou, na sobotu jich ještě několik zbývá. Vstupné je 80 korun.

V sobotu můžete vyrazit i na radniční věž, která bude otevřena až do 23 hodin a nabídne pohled na město po západu slunce. Dospělí zaplatí 60 korun, děti 40.

A zatímco třeba na Divadlo loutek, kde před časem skončilo oblíbené Léto s pimprlaty, se mohou děti těšit zase až od října, kdy začnou jednotlivá představení, rušno mají třeba v zoologické zahradě.

ZOO TÁHNE

Přes týden zde přivítali letošního návštěvníka s pořadovým číslem 400 000, kterým se stal Luboš Augustin, a vzhledem ke zvýšenému zájmu, způsobenému i malým slůnětem, zde budou mít až do neděle srpnovou otevírací dobu.

„To znamená, že zahrada bude otevřena do 19 hodin, pavilony a pokladny do 18 hodin. Od pondělí se zavírací doba posouvá na 18 hodin s posledním vstupem o hodinu dříve,“ informovala mluvčí Zoo Ostrava Šárka Nováková.

Festival se konal v Hlučíně už loni. Všechny tři světelné show budou začínat vždy ve 21.30 hodin, a to za každého počasí.
Nebe nad Hlučínským jezerem rozzáří třídenní Festival ohňostrojů

Ve Sportovním areálu Poruba se v sobotu od 13 hodin koná Den s americkým fotbalem. Nabídne exhibiční utkání v americkém fotbale, který je u nás na vzestupu.

Tento víkend si skupiny či celé rodiny s dětmi mohou naposledy zamluvit také písečné hřiště v centru Ostravy. V neděli totiž končí i akce Písek v centru.

Pro ty, kteří si zdejší letní „volnočasové centrum“ oblíbili, však máme dobrou zprávu.

„Akce se i letos setkala s velkým ohlasem, a pokud to bude jen trochu možné, uspořádáme i třetí ročník, čímž bychom rádi nastartovali tradici,“ uvedla programová manažerka Písku v centru Adina Šimičková Bálková z Centra kultury a vzdělávání. Zda se tak stane, bude záviset na vedení města a obvodu, zda projekt opět finančně podpoří.

Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi. To čeká v sobotu pro zájemce v lyžařském areálu Skalka Family Park.

„Bezplatná akce potrvá od 14 do 19 hodin, budou připraveny atrakce pro děti a gastronomické stánky,“ řekl nový ředitel areálu Luboš Hoza s tím, že hlavním bodem programu budou Radovánky s muzikálem Ferda Mravenec. Jedná se o divadelní vystoupení s vtáhnutím dětských diváků do děje. V neděli se na témže místě sejdou hokejisté Vítkovic se svými fanoušky před začátkem nové sezony. Součástí společného odpoledne, které začne tentokrát ve 13 hodin, bude autogramiáda.

Na Ostravany čekají také poslední promítání v rámci letního kina. V pátek i v sobotu se od 20 hodin v zahradě Domu Kultury Akord v Ostravě-Zábřehu bude promítat bezplatně! Dnes rodinná komedie S tebou mě baví svět, v sobotu pak Ať žijí duchové!

Přímo v kinech tentokrát na akce typu „levná neděle“ a podobně nenarazíte, pokud se tam ale s ratolestmi vydáte, také neprohloupíte. Hitem je snímek Hurvínek a kouzelné muzeum.

Pokud jsou však děti už větší a jsou to chlapci, máte poslední možnost s nimi zavítat na výstavu amerických bouráků na Černou louku. Výstava American Classic Cars trvá už jen do neděle. Rodinné vstupné 2+2 vyjde na 180 korun.

Další tipy na víkend najdete zde.