Na tiskové konferenci v Ostravě slíbil, že výstavba silnice I/11 mezi Ostravou a Opavou, kterou v srpnu zastavilo kvůli nedostatku financí ministerstvo dopravy, by mohla v úseku u Mokrých Lazců pokračovat už příští rok.

„Vláda se bude snažit najít tři sta milionů korun na pokračování rozestavěné silnice tak, aby nemusela být konzervována,“ řekl Nečas s tím, že se ukazuje, že náklady na konzervaci jsou v podstatě totožné s náklady, které je možné použít příští rok pro další pokrok ve výstavbě. „Domnívám se, že toto bude jeden z argumentů pro změnu postoje ministerstva dopravy,“ míní Nečas.

Premiér je také přesvědčen o tom, že dálnice D1 by v Ostravě neměla být zpoplatněna. „Ve chvíli, kdy je to v intravilánu a je to komunikace, jejíž používání zlepšuje stav životního prostředí, tak její zpoplatnění nepovažuji za dobrý nápad. Budeme v tomto slova smyslu jednat i s představiteli ministerstva dopravy,“ uvedl Nečas s tím, že ušlý příjem z výběru dálničního poplatku považuje v tomto případě za zanedbatelný.