„Ještě ráno se zdálo, že systém konečně pojede, ale o dvě hodiny později už to vypadalo, že se od úterka nic nezměnilo," uvedl dnes vedoucí odboru dopravně správních činností Dalibor Mozdřeň.

Související článek: Centrální registr vozidel stále nepracuje, jak by měl

I ve středu byl obrázek čekárny na ostravském registru vozidel podobný jako předešlé dny. Řidiči chtěli po více než týdnu zaregistrovat svá nová auta.

Ostravský registr ráno odbavil osm řidičů, což zabralo více než dvě hodiny, a poté raději zastavil příjem dalších lidí. Například přihlášení jednoho vozidla trvá podle Mozdřeně půl hodiny až hodinu, přičemž se podaří přihlásit jen jedno z pěti vozidel.

V Havířově registr nerozjeli

"Registr vozidel u nás stále nefunguje, a to ani po urgencích na ministerstvu. Od pondělí, kdy měl být spuštěn, jsem odbavili pouhé dva klienty," informovala mluvčí havířovského magistrátu Eva Wojnarová.

Ministerstvo momentálně řeší problém tak, že posílá do sídel krajů své experty, kteří budou mapovat chyby v systému a operativně je na místě odstraňovat. Mozdřeň doufá, že se chyby podaří co nejdříve vychytat a registr bude brzy plně v provozu. Kdy to ale bude, si už nikdo netroufá říct.

VERONIKA GAZDÍKOVÁ

Přečtěte si také: Centrální registr podle očekávání zkolaboval, lidé zuří