Předčasný vánoční dárek pro celou Porubu i všechny řidiče. Jen tak lze nazvat otevření prodloužené Rudné, jejíž dostavba poslední roky vázla na 414 dlouhém úseku. Řidiči se na novou silnici přesunuli s neskrývanou radostí, tu z nich však nemá ten, který jim v tom celá léta bránil.

Architekt Dušan Richtár nyní musí vcelku pravidelně poslouchat – pakliže to vysoké protihlukové stěny dovolí – zběsilá troubení řidičů, projíždějících úsekem za jeho domem.

Otevření Prodloužené Rudné v Ostravě, 19. prosince 2019.
Otevření Prodloužené Rudné: Jako první na ni vyjela autíčka dětí

Nic mu nedarují, na bojkotování stavby si budou pamatovat ještě dlouho – a tak se s radostí připojují k výzvě, která káže: projíždíte-li kolem Richtárova domu – trubte!

Jako první však na prodlouženou Rudnou vyjela už ve čtvrtek dopoledne autíčka na dálkové ovládání, „řízena“ dětmi z krajské Mateřské školy Krajánek. Až tentýž den večer se silnice konečně otevřela i skutečným řidičům.

Čtete správně! Po dlouhých letech, „zpestřovaných“ zastavováním stavby a přetahování odpůrců o nároky a požadavky, je stavba konečně dokončená a otevřená! Výrazně už v prvních dnech pomáhá Porubě od kolon „čoudících“ automobilů a řidičům výrazně zjednodušuje a zkracuje jízdní dobu.

Situace po střelbě 10. prosince 2019 ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě.
Lidé při výhrůžkách odkazovali na nemocniční tragédii. Hrozí jim vězení
Mistrovství světa v parahokeji: ČR - Itálie, 30. dubna 2019 v Ostravě, 30. dubna 2019 v Ostravě.
ZÁZRAKY ROKU 2019: Para hokejisté pobláznili Ostravu. I bez medaile