Prvním miminkem narozeným v roce 2019 v Ostravě je Matteo Grochovec. Jeho maminka Kateřina jej přivedla na svět jednu hodinu a 38 minut po silvestrovské půlnoci.

„Chlapeček se narodil s porodní váhou 3200 gramů a mírou 49 centimetrů. Jeho maminka, první rodička letošního roku, přijela do porodnice rodit z Markvartovic na Hlučínsku. Patnáctikilometrová cesta, kterou letošní první rodička absolvovala, přitom není u nastávajících maminek ve Vítkovické nemocnici nijak výjimečná. Maminky zde totiž zdaleka nepřijíždějí jen z Ostravy a nejbližšího okolí, ale naopak běžně cestují z Opavy, Bohumína, Havířova, Třince, Českého Těšína či Nového Jičína,“ upřesnila mluvčí Vítkovické nemocnice Lucie Drahošová.

Novoroční ohňostroj v Ostravě-Jihu, 1. ledna 2019 v Ostravě.
OBRAZEM: Velkolepý ohňostroj rozzářil nebe v Ostravě

Maminka malého Mattea Deníku prozradila, že na miminko se už těší jeho 12letá setra. „Že se malinký dere na svět, začalo být zřejmé kolem jedenácté hodiny večer. Tentokrát jsem o silvestrovské půlnoci měla určitě jiné starosti než slavení. Porod ale proběhl bez komplikací a jsem ráda, že máme vše za sebou,“ prozradila 37letá maminka Kateřina. Ta sice bydlí v Markvartovicích, ale rodit chtěla ve Vítkovické nemocnici.

„Když jsme ještě dříve bydleli v Ostravě, porodila jsem první dcerku právě tady. A nebyl důvod porodnici měnit,“ dodala sympatická maminka prvního letošního miminka narozeného v Ostravě.

Ilustrační foto.
Silvestr v centru Ostravy? Řada podniků zavřela