O jedenáct minut později přivítali ve Vítkovické nemocnici malého Daniela, jeho maminka sem ale přijela rodit z Bílovce. Až minutu po osmé hodině se v této porodnici rodičům z Ostravy-Poruby narodil chlapeček Tadeáš (s maminkou na snímku vpravo).

První Ostravan letošního roku Tadeáš Gikov se narodil ve Vítkovické nemocnici minutu po osmé hodině na Nový rok.

„Přítelkyni praskla plodová voda, nakonec musela rodit císařským řezem. Byl jsem s ní po celou dobu do operace. Tadeášek měří 52 centimetrů, váží 3150 gramů. Je to naše první dítě, máme ohromnou radost," radoval se novopečený tatínek Petr Gikov.

Mamince Lucii Pacíkové bylo trochu líto, že musela pod narkózu a nemohla si své miminko hned po narození pochovat, být s ním v kontaktu. „Měla jsem o Tadeáška hrozný strach, ale teď už to snad bude jenom dobré," řekla těsně po porodu žena.

První miminko roku 2013 se v porodnici Městské nemocnice Ostrava narodilo dvanáct minut po deváté hodině. Malá Eliška váží 3500 gramů a měří 50 centimetrů.

Prvenství za kraj v roce 2013 získal Tomáš

Prvenství v Moravskoslezském kraji, pokud jde o čas narození, patří chlapečkovi Tomášovi. Přišel na svět v 1 hodinu a 32 minut ve frýdecko-místecké nemocnici. Zdravý hoch měří 52 centimetrů a váží 3640 gramů.

První ostravské dítě roku a jeho maminka dostanou od primátora Petra Kajnara tradičně zlatou pamětní minci, plyšovou hračku, kytici nebo bonboniéru. Týká se to ale prvního dítěte, jehož matka má bydliště v Ostravě. Od představitelů Moravskoslezského kraje v minulých letech první dítě narozené v kraji nedostávalo nic, ale nový hejtman Miroslav Novák chce tradici založit a letos prvního novorozence obdarovat.

První novoroční miminko na Karvinsku se narodilo v karvinské porodnici. Malý Honzík přišel na svět před čtvrtou hodinou a při narození vážil necelých 3,5 kila a měřil 50 centimetrů.

V Havířově se jako první narodila Taťána. "Holčička se narodila pět minut po 19. hodině. Váží 4000 gramů, měří 52 centimetrů. Společně s maminkou jsou v pořádku," informovala náměstkyně ředitele havířovské nemocnice Renata Tydlačková.