Během středy 19. května byly sesuvy zaznamenány taky ve Fryčovicích, Vendryni a v Kunčicích pod Ondřejníkem. Během dnešního dne, čtvrtku 20. května, pak v Řepištích a ve Frýdku-Místku-Skalici.

Více k tématu si přečtěte v souvisejících článcích

Doprava je kvůli sesuvu omezena v úseku Raškovice – Skalice, v Čeladné – Podolánkách, kde jsou podplavené opěrné zdi i se svodidly a poškozené gabionové zdi. V úseku Písek – Bukovec je pro sesunutý svah na část silnice provoz usměrněn do jednoho jízdního pruhu. V Krásné je podemletá silnice. Doprava je zde rovněž usměrněna.

Sesuv půdy na konci obce trápí motoristy

Sesuv půdy na okraji Vendryně není nijak dramatický. „Je to padesát až sto metrů za vápennými pecemi. Projít se tam dá, jízda autem je ale nemožná. Musí se jezdit naokolo,“ řekla ve čtvrtek redakci pracovnice obecního úřadu. Autobusy jezdí na konec obce bez problémů, u historických vápenných pecí je totiž konečná. „Všichni, kteří na zastávku chodí pěšky, se tam dostanou,“ dodala žena. Povodňové srážky tento týden zkomplikovaly práce na železničním koridoru v Mostech u Jablunkova. „Kompletně se to zastavilo, pochopitelně jsou tam škody,“ uvedl starosta Milan Procházka.

MARTIN ŠRUBAŘ
MAREK CHOLEWA