Dlouho očekávaná rekonstrukce ulice Matěje Kopeckého nabírá zpoždění. První etapa oprav, která zahrnuje spodní část ulice, měla být dokončena v listopadu loňského roku. To se však nepodařilo. Obvod lidem prozatím zpřístupnil pouze chodníky po obou stranách ulice. Parkovací místa ani vozovka dokončeny nejsou. Stavaři nemohou kvůli nepříznivému počasí pokračovat.

„Stále tady žijeme jako na staveništi. Je to hrůza. Prozatím to vypadá, že chodníky, které už dokončili, budou širší než cesta. Obávám se, aby po ní pak vůbec projeli popeláři nebo další větší vozy. Když už jsem u těch popelářů, zajímalo by mě, kde nám pak umístí popelnice. No a na chodnících by měly být ještě lavičky. Zajímavé také je, že celou cestu vysunuli směrem vzhůru, takže chodníky do jednotlivých domovních dveří se svažují, než to ale stavařům došlo, museli je dělat natřikrát, teď tam máme kanálek, aby nám neteklo dovnitř," řekla Deníku paní Marie, která bydlí v rekonstruované spodní části ulice Matěje Kopeckého.

Šikmá parkovací stání a nová vozovka měly být ve spodní části ulice Matěje Kopeckého v Porubě dokončeny už v listopadu minulého roku.

Obvod podle ní nechal na dveře bytových domů vyvěsit oznámení, že žádá obyvatele ulice o trpělivost s opožděným průběhem stavebních prací. „Pro dopravní obsluhu můžeme dočasně využívat nové cesty, které vedou do dvorů mezi domy," doplnila paní Marie.

Podle porubského mluvčího Martina Otipky nedovolují klimatické podmínky v současné době stavět. „Jakmile se počasí zlepší, firma bude s pracemi pokračovat. Dolní část by měla být hotova v průběhu jara, hned poté se začne s opravami horní části ulice," vysvětlil Martin Otipka.

Po dokončení oprav bude ulice zjednosměrněna od Porubské k ulici 17. listopadu. „Tento plán umožnil zúžení stávající komunikace a budování šikmých parkovacích stání po obou stranách cesty. Celkově by jich mělo přibýt více než sto šedesát," poznamenal mluvčí Otipka.

Chodníky jsou směrem k budovám rozšířeny a na silnici napojeny bezbariérově.