„Otočili jsme to. Klády jsou obalené ledem, nemáme pořádné obutí. Dnes je to na mačky,“ smál se zhruba pětačtyřicátník, který v sobotu odpoledne stoupal s rodinou od hučící vody zpět na pěšinu vedoucí k dřevěné vyhlídce.

„Holky už několikrát spadly, mladší už nemůže. Volíme pohled z bezpečí,“ ukazoval k dřevěnému přístřešku, jehož schody pokrýval zmrzlý sníh a led.

Ilustrační foto. Veverka na lednové obhlídce zásob v ostravském lese.
Byly to hodiny strachu, Božka a její veverčí parta z Landek Parku jsou ale doma

Zdatnější a lépe vybavení výletníci si i v kluzkém terénu na dně soutěsky vyšlápli po dřevěných lávkách a schodech a zdolali můstky nad kaskádami, díky kterým mohou turisté spatřit zblízka i jinak prakticky nedostupná místa.

Komplex Rešovských vodopádů nacházejících se na pomezí Olomoucka a Rýmařovska tvoří území o rozloze zhruba 70 hektarů. Zhruba desetina je chráněna - Národní přírodní památka v Přírodním parku Sovinecko. Nejvyšší vodopád má 10 metrů a skalní vrcholky ční až do dvacetimetrové výšky.

Ve skiareálu Přemyslov v Loučné nad Desnou se v neděli 6. února zasekla lanovka se 130 lidmi.
V Jeseníkách se zasekla lanovka se 130 lidmi. To už nechci, přál si zachráněný

Přístup k Rešovským vodopádům zajišťují turistické stezky hned ze čtyř směrů, tím nejbližším východiskem je víska Rešov, odkud je to k perle Nízkého Jeseníku pouze 1,5 kilometru.