„Přijali jsme oznámení, že v jedné z restaurací v Ostravě-Hrušově byla nalezena žena bez známek života. Okamžitě se na místo dostavili ostravští policisté a kriminalisté, jakož i kriminalističtí technici a další složky integrovaného záchranného systému,“ řekl Deníku René Černohorský z moravskoslezské policie.

Okolí restaurace prohledávaly do noci desítky policistů, prostor byl obehnán páskami. Policie v pondělí večer uvedla, že není jasné, zda šlo o násilný čin. V úterý dopoledne již konstatovala, že se jednalo o vraždu.

Sídlo těžební společnosti OKD v Karviné.
V OKD pokračuje vytváření lokální sítě, v pátek se má začít těžit

„Na úmrtí ženy má zcela zřejmý vliv dosud neznámá osoba, která poté z místa činu odešla neznámo kam. V současné chvíli se intenzivně prověřují veškeré indicie a poznatky k dané záležitosti. Jakékoli informace lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku 158,“ řekl Černohorský.

Na místě byly desítky policistů.Zdroj: Deník/Lukáš Ston

SVÍČKY

U zamčených dveří do restaurace hořely na Štědrý den svíčky. V sousední prodejně potravin, která je ve stejné budově, lidé v úterý spekulovali, co se mohlo stát. „Ta paní měla hroznou smůlu. Byla tady nová, pracovala tu krátkou dobu, maximálně několik týdnů. A tohle se jí stalo,“ uvedl jeden z nakupujících. Podle místních se vražda musela stát již během směny z neděle na pondělí.

ilustrační foto
„Kapří“ požáry nehaste vodou! Vánoce může pokazit i špatně postavená svíčka

„Když jsem v pondělí ráno přišla do práce, svítilo se tam a hrála muzika. Myslela jsem, že je to rádio, pak jsem ale zaslechla upoutávku na pohádku, takže to musela být televize. Říkala jsem si, že to tam zase pořádně rozbalili, někdo uvnitř usnul, nebo prostě zapomněli zhasnout. Nebylo by to poprvé. Tu paní pak našla kolegyně, která šla do práce. Otevírá se tam ve dvě odpoledne,“ uvedla prodavačka.
Lidé z okolí jsou z vraždy otřeseni.

„Byla to suprová ženská. Občas jsem tam zašel na pivo. Pohodová, příjemná. Své práci rozuměla. Nechápu to,“ prohlásil jen z příležitostných hostů restaurace.

Kostel Sv. Jana z Nepomuku
Štědrovečerní bohoslužba v televizi: ČT letos vysílá půlnoční z okraje Ostravy

DALŠÍ MORD

Během prosince jde v Ostravě o druhou vraždu. První se stala v neděli 15. prosince v domě v Ostravě-Hrabové. Osmačtyřicetiletá žena ubodala v bytě svého přítele. „Obviněná měla opakovaně bodnout svého přítele, který po jejím útoku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Hrozí jí trest odnětí svobody až do výše dvaceti let,“ sdělila policie. Soud poslal ženu do vazby.

Tomáš Etzler
Tomáš Etzler, rodák z Ostravy, v rozhovoru pro Deník: Kdo ví, kde budu zítra…
Na snímku seniorka z domova Kamenec Věra Chalotová, prosinec 2019, Ostrava.
Vánoce v domově jsou perfektní, říká seniorka Věra Chalotová