Contera Park Ostrava D1. Tak bude znít nový název moderní zóny zejména pro lehký průmysl, který společnost Contera právě začíná budovat v ostravské části Hrušov, na strategickém místě hned vedle dálnice D1.

„S oživováním brownfieldů máme bohaté zkušenosti, vznikla tak větší část všech našich areálů. Těšíme se, že oživíme další opuštěné místo,“ představil Ostravě společnost Contera její generální ředitel a spoluzakladatel Tomáš Jirků.

Ilustrační foto
Prodáno za čtvrt miliardy! V Hrušově bude průmyslová zóna

Tento významný český stavitel průmyslových parků se krátce před ostravským projektem spojil s významným americkým investorem do nemovitostí TPG Real Estate Partners a hrušovský průmyslový park budou realizovat jako svůj první společný projekt.

Takto má vypadat nový průmyslový park u dálnice D1 v Ostravě-Hrušově.Zdroj: Vizualizace: Contera

„První hala nového Contera Parku Ostrava D1 by měla být hotová ve třetím čtvrtletí příštího roku,“ přiblížil ředitel TPG pro střední a východní Evropu Michiel Celis. Celá první etapa výstavby má být dokončená do konce roku 2023, celý projekt o rozloze 140 tisíc metrů čtverečních pak v roce 2025.

Přidaná hodnota

Contera a TPG počítají s průmyslovými halami moderního střihu, určenými pro skladování a lehkou výrobu, ale i s administrativním komplexem a obchodní částí. Chybět nemají ani prostory pro vědecko-technologické účely. Projekt má stát dvě miliardy korun a po dokončení poskytne práci pro 700 lidí.

Podle primátora Ostravy Tomáše Macury bude mít vznik této zóny na město nesporně pozitivní dopad. „Lokalita opět ožije lidmi a bude smysluplně využita, což mne velmi těší. Plánované moderní logistické centrum přinese nejen sedm stovek nových pracovních míst v logistice a výrobě, ale díky administrativnímu komplexu s charakterem technologického parku vzniknou v areálu i místa s vyšší přidanou hodnotou,“ komentuje primátor záměr Contery.

Nová sportovní hala ve Svinově, 19. listopadu 2019 v Ostravě.
Po jednadvaceti letech má Svinov znovu „sokolovnu“

Ta v Ostravě už v roce 2013 realizovala někdejší Ostrava Business Park a ve stejném roce postavila první halu pro společnost DB Schenker. „Moravskoslezský kraj je pro nás důležitý region a chceme se aktivně podílet i na jeho dalším rozvoji,“ zdůraznil výkonný ředitel Contery Dušan Kastl.