Martin Štěpánek (ODS) rezignoval na post náměstka primátora v úterý, změny nabyly platnosti po dnešním zasedání zastupitelů.

„Klub ODS navrhl, aby jej na pozici uvolněného náměstka nahradil Vladimír Cigánek, který zastával roli radního, a na jeho pozici neuvolněné radní se tak posouvá zastupitelka Michaela Roubíčková,“ informoval o změnách primátor Ostravy Tomáš Macura.

Náměstek primátora Ostravy Martin Štěpánek opět rezignoval.
Náměstek primátora Ostravy Martin Štěpánek opět rezignoval!

Změna je to logická, Vladimír Cigánek už alternoval na pozici náměstka před třemi lety, tehdy jeho stranický kolega Martin Štěpánek rezignoval poprvé (po kauze řízení v opilosti), když měl v gesci školství a sport. Nyní dbal o městské finance a rozpočet.

„Já předávám panu Cigánkovi resort dopravy a dopravně správních činností, které jsem měl v tomto volebním období, a vezmu si po panu Štěpánkovi resort financí a rozpočtu,“ vysvětlil Macura ostravskou hru na škatulata s tím, že náročnou dopravu z dlouhodobého hlediska nedokázal skloubit s funkcí primátora.

Ostravské OC Forum Nová Karolina z výšky.
Ostrava prodává pozemky na Karolině za téměř sto milionů

„Tyto dvě funkce se nedají dělat naplno. Navíc Vladimír Cigánek je dopravní inženýr, má vystudovanou vysokou školu dopravní a dlouhodobě se angažuje v Dopravním podniku Ostrava,“ přiblížil svého nového náměstka.

Martin Štěpánek o své rezignaci informoval předsedy politických klubů ve středu písemně. „V uplynulých dnech jsem postupně dospěl k názoru o změně priorit v mém životě. S tím souvisí i změna v mém profesním působení ve vedení Statutárního města Ostravy,“ napsal Štěpánek.

K TÉMATU

Nové složení rady města Ostravy:
Tomáš Macura (primátor; ANO) – finance a rozpočet
Radim Babinec (náměstek; ANO) – veřejné zakázky
Vladimír Cigánek (náměstek; ODS) – doprava
Andrea Hoffmannová (náměstkyně; Piráti) – školství a sport
Zbyněk Pražák (náměstek; KDU-ČSL) – kultura, sociální věci a zdravotnictví
Kateřina Šebestová (náměstkyně; ANO) – životní prostředí a IT
Zuzana Bajgarová (náměstkyně; ANO) – investice
Martin Bednář (radní; ANO)
Karel Malík (radní; ANO)
David Witosz (radní; Piráti)
Michaela Roubíčková (radní; ODS)