„Jezdím do Ostravy několikrát týdně a na čtyřproudové silnici mezi Orlovou a odbočkou na Šenov za Petřvaldem jsem před asi dvěma týdny potkal na několika kilometrech tři policejní hlídky. Tolik jich tu nikdy nebývá,“ napsal jeden z orlovských řidičů.

A není sám, kdo má podobnou zkušenost. Nebyl to jeden den, hlídky mohou řidiči potkat každodenně. A zejména neoznačená auta dopravní policie se navíc poslední dobou objevují na místech, kde nikdy nestávala.

Policejní kontrola.
Nejhorší následky. Policisté v kraji se zaměřili na železniční přejezdy

Policisté tvrdí, že žádnou dlouhodobější masivní kontrolní akci nepořádají, nicméně jsou na silnicích vidět. Kdo jen nad limit a má smůlu, uvidí zapnutí výstražná světla ve zpětném zrcátku.

„V minulých dnech proběhly nějaké akce zaměřené na rychlost. Sledujeme zejména úseky, kde řidiči nejčastěji překračují povolenou rychlost. Ale žádná dlouhodobější masivní akce neprobíhá,“ řekl Deníku vedoucí Dopravního inspektorátu v Karviné Daniel Sekanina.

K většímu výskytu hlídek právě na silnici mezi Orlovou a Ostravou řekl, že se se v úseku občas objevují i kolegové krajské dopravní policie a proto to někdy může působit, že jsou hlídky na každém kroku.

Starosta Petřvaldu Jiří Lukša Deníku před pár dny řekl, že nemá informace o nějaké větší dopravní kontrole ze strany policie na katastru města.

V centru Ostravy vzniká nová moderní rychlonabíjecí stanice pro elektrobusy DPO.
Každý desátý autobus v Ostravě má jezdit na elektřinu, nabíječka vzniká v centru

Každopádně na policisté hlídkují i ve městech. Například v Karviné lze v posledních dnech často zahlédnout policejní vůz se zapnutými výstražnými světly a před nimi zastavené vozidlo.

„Vždy to nejsou dopravní policisté a ne vždy měří rychlost. Mohou to být i namátkové kontroly stavu vozidel, dokladů a tak dále,“ dodal vedoucí karvinského dopravního inspektorátu.