Ve čtvrtek se případem zabýval Krajský soud v Ostravě. Marek S. čelil žalobě z trestného činu vraždy. Ještě před zahájením hlavního líčení uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. V ní se k hrůzného činu v plném rozsahu přiznal. Se žalobcem se dohodl na jedenáctiletém trestu. Hrozilo mu dvanáct až dvacet let žaláře. Přiznání, lítost, náhrada nemajetkové újmy a ochota uhradit další částky mu zajistily trest pod spodní hranici sazby. Soud dohodu projednal a nakonec schválil. Jedenáctiletý verdikt na místě nabyl právní moci.

Dům v Rychvaldu, kde došlo k vraždě.
Brutální vražda v Rychvaldu: exmanžel praštil ženu kladivem

Marek S. bydlel se souhlasem bývalé manželky v jejich domě. Ona sama žila v Ostravě. Měli dva psy rasy  jorkšírský teriér, o něž střídavě pečovali. Osudného dne je přivezla do Rychvaldu. Muž se na její návštěvu připravil. Chtěl ji přesvědčit, aby se k němu vrátila a začali spolu znovu žít. Měl však v záloze i krvavé řešení v podobě vraždy a sebevraždy. Nejprve sepsal závěť, kdyby vše nevyšlo podle jeho plánu.

Rozhovor se ženou bohužel probíhal jinak, než si představoval. „Odmítla obnovení jejich soužití,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský.

Po prudké výměně názorů popadl Marek S. kladivo vážící téměř dva kilogramy a exmanželku nejméně dvakrát udeřil silně do hlavy. Když upadla na zem, nasadil ji na krk smyčku tvořenou třemi plastovými stahovacími páskami, kterou silně utáhl.

„Současně ji po dobu několika minut rdousil oběma rukama až do doby, kdy přestala jevit známky života,“ dodal Legerský.

Martinu Š. hrozí pět až dvanáct let vězení.
Přepadení Opavanů. Baníkovec Šampon vysvětloval otisk svého prstu na autě

Marek S. poté uškrtil jejich dva psy. Následně se různými způsoby pokoušel spáchat sebevraždu. Spolykal léky, pořezal se na zápěstí, opakovaně se bodl nožem do hrudi, pustil si plyn, chtěl se uškrtit stahovacím páskem.

„Chtěl bych se omluvit pozůstalým za strádání, které jsem jim způsobil. Je mi to líto,“ prohlásil Marek S. na závěr soudního jednání.