Kromě toho budou připraveny přednášky nebo prezentace projektů obvodu formou virtuální reality. Akce se uskuteční poblíž nákupního centra Duha v porubském sedmém obvodě, kde se už příští rok plánuje kompletní revitalizace prostoru.

Ilustrační foto.
Pište o nich a malujte je, ale netrhejte! Chráněné orchideje jako objekt soutěže

Na Sdílku se letos představí 65 vystavovatelů. Jsou mezi nimi farmáři, tvůrci udržitelné módy, tašek a kabelek, dětského oblečení a potřeb pro děti, keramici, up-cyklátoři textilu, pletařky, bylinkářka či písmomalířka. Mezi nimi určitě nezapadne produkce dosud nejmladší vystavující v historii Sdílka Poruba: třináctileté dívky, která háčkuje zvířátka, jídlo, ovoce i zeleninu. V jednom z výstavních modulů bude kavárna, v níž se v průběhu Sdílka prostřídají čtyři provozovatelé:  Medoo – Zámecká medárna, Shothouse, Elizebet nebo Čerstvý Boby.

Dobroty ze své produkce budou nabízet Af-ró, Biokošíky, Bubba chléb, Farma pod kaštany, Chilli Peterson, Lyopotraviny, Nha Cretcheu Café & Restaurant, Oktarína TR sirupy, Pečuto, Slezská zahrádka či Solertus, jejichž marmelády získaly na mezinárodní soutěži The World's Original Marmalade Awards 2017 stříbrnou a dvě bronzové medaile.

Letní kino v Ostravě-Porubě. Ilustrační foto.
Na film do přírody. Letní kina hrají v kraji příležitostně i pravidelně

Zájemci se budou moci zapojit i do workshopů, například jak uvařit marmeládu, vyrobit si bosé boty, gumičku do vlasů nebo dřevěnou brož, nebo se dozvědí jak si správně čistit zuby. O zajímavých tématech jako jsou například doprava v Porubě, zeleň a Zámecký park, kultura a její vliv na veřejný prostor, revitalizace Duhy nebo péče o seniory se bude hovořit na debatách 6., 11., 13., 18. a 20. srpna 2020. Více ZDE.