V sedmé epizodě seriálu s názvem Dublér se v restauraci na záchodech jeden z hostů předávkuje pervitinem. Přítelkyně dotyčného i jeho kamarád, kteří s ním v podniku byli, jsou z jeho náhlé smrti v šoku.

Na základě rozboru zbytku drogy, který měl mrtvý muž u sebe, se zjistí, že obsahovala značné množství sloučeniny adrenalinu a kyseliny vinné, která se v lékařské praxi používá jako stimulant při zástavě srdce, ve velké dávce ale může způsobit smrt.

Snímek z natáčení kriminálního seriálu České televize Stíny v mlze.
Kde by chtěla Ostravu? Hvězda Stínů v mlze Špalková o natáčení, dceři i Pleslovi

Je zřejmé, že nešlo o předávkování, ale o vraždu. Od koho měla oběť drogu, kdo a z jakého důvodu měl zájem se dotyčného zbavit a proč právě tímto způsobem? Chtěl vrah zabít pouze oběť, nebo i její přítelkyni, která si shodou okolností pervitin z této dávky nedala?

Na tyto otázky poskytne odpověď orlovské prostředí. V tamní městské části Lazy se nachází šikmý dům, v němž bydlí jedna z klíčových postav případu. Orlovský dům není ani zdaleka tak známý jako nedaleký šikmý kostel sv. Petra z Alkantary v Karviné, který se v posledních letech dostal do ještě většího celorepublikového povědomí díky románové sérii Karin Lednické Šikmý kostel, nicméně rovněž je dodnes funkční, přestože se v jeho interiéru kvůli poddolování území nenachází jediná rovina.

Kriminalista Martin Černý v podání Jiřího Vyorálka.
Jiří Vyorálek, detektiv Černý ze Stínů v mlze: Ostrava je pralesní aglomerát

Dům dosud znají spíše jen místní lidé znalí okolí, nicméně Orlová se v epizodě neobjeví jen díky domu ve zpustlé lokalitě. Kriminalisté Magda Malá a Martin Černý zavítají i na další orlovská místa, z nichž zmiňme především staré náměstí u kostela v Orlové-Městě.

Z prozatím vedlejší dějové linky, než se z ní stane hlavní, budou stát opět za povšimnutí pikle propuštěného vězně Hrbka, který začne sledovat dceru Magdy Malé Amálku.