„Rozverných operetních představení s Josefem Kobrem, Karlou Divákovou, Otou Viktorínem, Janem Drahovzalem či Vladimírem Brázdou jsem zažila na Silvestra v Ostravě hodně a stále na ně s láskou vzpomínám,“ uvedla dlouholetá divadelní návštěvnice a pamětnice paní Květa z Ostravy.

A jaký program nabídnou letos svým návštěvníkům některé ostravské scény koncem roku?

Opera i muzikál

„Stalo se již tradicí, že na Silvestr hrajeme v obou budovách Národního divadla moravskoslezského. V Divadle Antonína Dvořáka se publikum může těšit na Rossiniho operu Lazebník sevillský!!!, zatímco v Divadle Jiřího Myrona na muzikál Kiss me, Kate (Kačenko, pusu!). O tato představení bývá mimořádný zájem – už dnes jsou obě už dlouho beznadějně vyprodaná. Pro diváky jsou vždy připravena různá překvapení, ne jinak tomu bude i tentokrát, ale více nemůžeme prozrazovat. A také náš divadelní klub bude otevřen pro herce i veřejnost,“ prozradila Deníku Marcela Bednaříková, tisková mluvčí Národního divadla moravskoslezského.

U Bezručů odpočívají

„Naše sezona je velmi nabitá, že během Vánoc, ale i poslední den v roce si herci, ale i ostatní divadelní personál užívají zaslouženého svátečního klidu. Už proto, abychom všichni nabrali nových sil a těšili se na své diváky už 6. ledna příštího roku, kdy pro ně opět začneme hrát,“ uvedl Tomáš Suchánek, manažer ostravského Divadla Petra Bezruče,

„V posledních letech jsme hráli na Silvestra velmi úspěšné představení Ostravak Ostravski, letos tomu tak nebude. Ale dětem jsme připravili během vánočních svátků, konkrétně 26. prosince pohádku O víle menší než zrnko máku,“ informovala nás Klára Šebestová z Divadla loutek Ostrava.

Rovněž ostravská Komorní scéna Aréna (KSA) poslední den v letošním roce nehraje. Jak nám sdělila Renáta Huserová, ředitelka KSA, nabídne svým hercům a dalším profesím, aby mohli strávit nejkrásnější svátky v roce v kruhu svých blízkých a diváky zase oslovili v Novém roce 2018.

Ilustrační foto.
Armáda spásy je připravená na pomoc lidem bez domova