Českých jmen se mezi více než osmi sty účastníky XII. Śląskiego Noworocznego Maratonu Cyborga objevilo jen šest, ale polovina z nich k nim dopsala i Maraton Klub (MK) Seitl z Ostravy.

Stanislav (50) kvůli tomu přicestoval z Českých Budějovic dříve a poslední den roku tak netrávil s rodinou. „Silvestra jsem oslavoval u oddílového kolegy, ale decentně, neboť jsem řídil,“ popsal s tím že usnout mohl o půl druhé ráno, kdy utichly petardy a ohňostroje.

Libor (46) z Hlučína podřídil silvestrovský program maratonskému novoročnímu běhu už po šesté za sebou. „Je to pro mne tradice a svým způsobem taky společenská událost, kde potkávám spoustu známých z maratonské a ultramaratonské komunity,“ vysvětloval.

Ilustrační foto
Jak bude pro naše peněženky „náročný“ rok 2018?

Radek (43) z Ostravy na chvilku navštívil oddílovou silvestrovskou party na stadionu MK Seitl (kde se kromě obligátního zdraví přálo i štěstí klubovým zástupcům chystajícím se na novoroční maraton). Na běh do Parku Śląskiego vyrazil po čtvrté a prý nikoliv naposled.

Nejdále to měl z českých účastníků Miroslav (40) žijící v Berouně a běhající za MK Kladno. „Spát jsem šel v jednu ráno, vstával ve tři, jel do Prahy a odtud do Ostravy, kde mne vyzvedli na nádraží,“ uvedl vytrvalec patřící k hlavním českým sběračům čili „čárkařům“.

V chorzówském parku ještě potkali Janu (43) a Marcela (51), kteří dorazili ze Šenova u Ostravy. Manželé se s pěti, respektive čtyřmi absolvovanými maratony brali spíše za začátečníky a odbyli si zde novoroční premiéru na 42 195 metrů. Češi dorazili do cíle všichni!

Zastřešený Libušín. Ilustrační foto.
Práce na obnově vyhořelého Libušína nepřerušila ani zima

V tuzemských maratonských statistikách se kromě této šestice po Novém roce objevil také Jiří (40) z Unhoště. Ten však díky výkonu ve švýcarském Zürichu (kde se o půlnoci pravidelně startuje první závod tohoto druhu v nadcházejícím kalendářním roce na světě).

Maratonské sběračství bude pro Stanislava z MK Seitl i Miroslava z MK Kladno pokračovat už tuto sobotu v Kolárově na Slovensku. „Tam odstartují výstřelem z děla!“ těšili se. Další setkání „čárkařů“ se chystá opět v Ostravě, a to 13. ledna na závodě v Třebovicích.

Eskorta přivádí obžalované cizince.
Vietnamci zřídili obří pěstírny. Marihuanu prodali do Maďarska