Bydlení v klidové zóně v Elektrárenské ulici v Ostravě-Svinově není žádný med. Z jedné strany stojí třebovická obchodní zóna, z druhé prodejna s potřebami pro kutily Hornbach, do toho hlučné práce na Svinovských mostech a nedaleká točna autobusů a kamionů, které zásobují obchodní dům Tesco.

Do toho měl obyvatelům Elektrárenské přímo v sousedství vyrůst další průmyslový objekt skladiště. Ti kvůli tomu podepsali i petici, v níž se sešlo na padesát podpisů. Vzhledem k tomu, kolik lidí v ulici žije, je to úctyhodné číslo.

Vypadá to, že si místní mohou na chvíli oddechnout. Vlastník pozemku totiž o´realizaci projektu zatím nejspíš nemá zájem.

„Na magistrátu se nic neděje, další žádosti o stavební povolení nepřišly. Majitel pozemků měl termín k dodání podkladů, které chyběly, a na to se už více než půl roku čeká, takže to je nejspíš u ledu. Pokud dokumenty nedodá, muselo by se znova absolvovat celé kolo schvalování, což by nám dalo další čas," řekla Deníku Jana Bujnochová, která v Elektrárenské ulici bydlí a proti výstavbě skladu aktivně brojí.

Elektrárenská ulice. Vypadá to, že místním zahrádky zůstanou. Vyjednávání o plánovaném skladu, který by zde měl stát, se žádným směrem neposunula.

Přitom pozemky, na nichž stojí zahrádky obyvatel a skautská základna s hřištěm, jsou v územním plánu vedeny jako místo pro lehký průmysl.

„Tím pádem se k tomu nemáme jak vyjádřit nebo protestovat. Čeká se na žádost majitele pozemku o souhlas s umístěním stavby. Pokud k tomu dojde, nemůžeme odmítnout právě proto, že v územním plánu jsou dané pozemky určeny pro lehký průmysl, kde se řadí i potenciální skladiště," vysvětluje starostka Svinova Eva Poštová.

Vypadá to, že Svinovští by si alespoň na nějakou dobu mohli odddechnout.

Jednání jsou totiž ve stejné fázi jako před půl rokem a absolutně nic se v této věci nepohnulo.