V rámci třetího ročníku tábora Techcamp se 33 dětí učí vyrábět popcorn, seznamuje se s technikou i sporty. „Program jarního tábora jsme letos vedle návštěv laboratoří a volnočasových aktivit rozšířili o návštěvu Technického muzea Kopřivnice a města Štramberk," řekla jedna z organizátorek Techcampu, Monika Chmelařová. Během týdne se školákům představí i skupina historického šermu, která jim ukáže také historická řemesla.

Tematicky se všechny aktivity tábora ponesou v duchu animovaného filmu „Já, padouch". Proto se celý týden budou na půdě univerzity objevovat i postavy z animovaného filmu Mimoni.

„Dětem se snažíme vysvětlovat komplexní a složitá témata prostřednictvím vyprávění příběhů, které jsou jim blízké. Věříme, že tak u nich dokážeme vzbudit zájem i o složitější vědní obory," komentoval nápad prožít tábor v určitém „pohádkovém" duchu rektor univerzity Ivo Vondrák.

Jarní tábor je další z řady popularizačních aktivit univerzity. Kromě něj VŠB-TUO realizuje i letní tábory s přírodovědnou a technickou tematikou, netradiční vědecké show, volnočasové kroužky a kreativní dílny nebo exkurze a semináře. (mal)