„V součinnosti s úředníky ostravského magistrátu jsme uskutečnili opakovanou akci zaměřenou na poskytovatele taxislužeb,“ uvádí mluvčí policie Gabriela Pokorná. Bohužel bez podrobností, údaje o výsledcích nekomentuje.

Vedoucí odboru dopravy z magistrátu Břetislav Glumbík potvrzuje, že šoférům úředníci a policisté skutečně zabavovali vozy. „A to při nezaplacení pokuty jako kauci,“ upřesňuje s tím, že případy budou dále řešit ve správním řízení.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha, radost, gól, zleva Patrizio Stronati, Martin Fillo, Artem Meshchaninov
Červená pro Baroše! Baník i tak bitvu se Slavií vyhrál

Podle dostupných zpráv totiž v Ostravě končí jakási „doba hájení“ přepravců jezdících s aplikací Taxify. Ti tady působí od léta a mají mít veškeré náležitosti vyžadované zákonem č. 111/1994 o silniční dopravě i vyhláškou města.

„Ano, víkendová akce byla zaměřena právě na ně,“ říká Glumbík a zdůrazňuje, že měřili stejným metrem jako při kontrolách běžných taxikářů.

Zajímali se o registrace, taxametry či technické kontroly povinné u jejich aut každý rok. „Hurá! Těší nás to a čekali jsme to,“ tak reagují oslovení ostravští taxikáři. Na druhé straně je zajímá, jestli takové razie k něčemu budou, jestli se toho „konkurence“ začne bát. Na kroky proti Taxify ostatně taxikáři od začátku tlačí.

Ilustrační foto.
Taxify v Ostravě? Už v pátek od 10 hodin
Ilustrační foto.
Mladíci v Opavě přepadávali taxikáře. Útočili nožem, vyhrožovali zastřelením