Ceny za vstupenky na Slavnosti Jihu 2022, největší letní akci nejlidnatějšího ostravského obvodu, šly v posledních dnech, nebo spíše hodinách, nahoru i o několik stovek za jednu. Původní cena přitom byla 100 korun, a to pro oba dva dny. Na cenu 200 korun se měla zvýšit teprve až na místě v den začátku. K tomu ale nedošlo, neboť akce byla vyprodána zhruba tři týdny předem.

„Vyprodalo se všech šest a půl tisíce vstupenek. Částka byla stejně jako loni opět symbolická, koncept z loňského roku se totiž osvědčil,“ řekla Deníku mluvčí městského obvodu Ostrava-Jih Gabriela Gödelová s tím, že vzhledem k převažujícím kladným reakcím z předchozího ročníku se vedení obvodu rozhodlo posílit doprovodný program nejen pro rodiče s dětmi, ale i pro seniory.

Soutěž netradičních plavidel Baškohrátky v Bašce na Frýdeckomístecku v sobotu 18. června 2022.
Netradiční plavidla a sladká šedesátka v neckách. I taková byla letošní Baškiáda

A to tak, aby se mohly bavit všechny generace. Doplňkové aktivity a atrakce uvnitř areálu bývalého fotbalového hřiště v Zábřehu, jako například stometrová překážková dráha Maaad Bounce, herní zóna, program v senior zóně, workshopy, bublinková dílna a show, skákací hrady a další zábavné sekce byly opět zdarma.

Na fotogalerii níže najdete snímky z úvodní části hlavního programu a vystoupení Partičky:

Víkendové hvězdné čtveřice

Hlavním tahákem byl ale program nabízející pro oba dny hvězdná jména. V sobotu ho odstartovala oblíbená improvizační show Partičky.

Čtveřici bavičů a herců Richarda Genzera, Michala Suchánka, Jakuba Koháka a Michala Novotného (přezdívaného Bohouš) "krotil" Luděk Staněk, který se ujal i role moderátora a režiséra her. Do děje vtáhli i diváky.

Přehrada Olešná u Frýdku-Místku z dronového pohledu.
OBRAZEM: Místo odpočinku, koupání a letních radovánek. Přehrada Olešná z dronu

Pak už se na pódiu střídali jen osvědčení interpreti – skupina Poetika, Lenny, Monkey Business a jeden z nejúspěšnějších raperů Česka a Slovenska Kali.

Také nedělní program nabídne hvězdnou čtveřici. Odstartuje ho ve 13 hodin česká legenda, rocková kapela Olympic, nasledovaná další legendou a to přímo z Ostravy, skupinou Buty, po které přijde na řadu hudební hnutí Jelen, jak s oblibou označuje kapelu její frontman Jindra Polák a finále večera, další rocková ikona, Divokej Bill.

Další nejbližší chystané akce obvodu Ostrava-Jih:

10. července - Promenáda v Jubilejní kolonii
23. července - Hurá k rybníkům

6. srpna
- Den městských obvodů s IZS
20. - 23. srpna - Kinematograf bratří Čadíků

3. září - Road Cirkus
17. září - Jih žije vínem
27. a 28. září - Svatováclavské slavnosti piva

*Více na www.ovajih.ostrava.cz