Konala se zde akce věnovaná zásadám první pomoci a bezpečnosti silničního provozu.

Pro malé i velké návštěvníky byly připraveny ukázky poskytování první pomoci. Zájemci si na figurínách vyzkoušeli, jak správně ošetřit zraněného, jak provést masáž srdce či jak zafixovat zlomenou končetinu. Návštěvníci si také prohlédli vybavení záchranného vozu. Součástí akce bylo i měření krevního tlaku a množství cukru v krvi. Pro děti organizátoři přichystali nejrůznější kvízy týkající se například poznávání dopravních značek.

Setkání praporů dobrovolných hasičů v Nové Vsi.
OBRAZEM: Požehnání pro hasičskou techniku

Mezi dospělými byl velký zájem o chůzi se speciálními brýlemi simulujícími vidění opilého člověka, který by usedl za volant. Odvážlivci měli projít trasu vytýčenou kužely, což byl prakticky nadlidský výkon.

V sobotu také po několikaměsíční přestávce začaly komentované prohlídky pěstebních skleníků.

Ve skleníkovém areálu rostou na ploše tisíc metrů čtverečních tropické a subtropické rostliny, které se využívají k dekoraci a údržbě tropických expozic v areálu zoo. Je zde také bohatá sbírka tropického a subtropického ovoce a dalších plodů nebo různé druhy bylinek a koření.

„Ukázku tropů v ostravské zoo si mohou návštěvníci prohlédnout od května do konce října každý víkend pouze v doprovodu průvodce,” uvedla mluvčí zoologické zahrady Šárka Nováková s tím, že v tuto dobu je v ostravské zoologické zahradě k vidění i řada dalších zajímavostí. 

Letecká akrobatická show Rytíři nebes v Dobré.
OBRAZEM: V Dobré konec války oslavili leteckou show