Nejlepších dvaadvacet dopravních policistů z Moravskoslezského kraje změřilo v pátek své síly v Ostravě, kde se konala tradiční soutěž Regulovčík roku.

Na účastníky čekalo několik náročných disciplín. Tu nejtěžší absolvovali hned po ránu.

Kamion to otočil na frekventované křižovatce uprostřed Ostravy.
VIDEO: Nepochopíte! Kamion to otočil zpět na frekventované křižovatce v Ostravě

Jejich úkolem bylo řídit dopravu v rušné křižovatce ulic 28. října a Novinářské, která patří k nejfrekventovanějším a nejkomplikovanějším v Ostravě. Řidiči v ní často mají problémy i při zapnuté světelné signalizaci. O to větší šok někteří zažili v pátek při pohledu na policisty s hůlkou uprostřed křižovatky.

I s takovými si ale ochránci zákona poradili. Někdy bylo zapotřebí trochu divočeji zamávat takzvanou regulkou, jindy se muselo fouknout do píšťalky.

Zahájení auto-moto sezony 2022 Sníženo.cz v centru bezpečné jízdy Libros v Přívoze. 30. dubna 2022 v Ostravě.
Show plná adrenalinu: tuning a drift sezóna v Ostravě odstartovala

Jak se soutěžící shodli, přestože řidiči stále zmatkují, situace je o poznání lepší než v předchozích letech. Policisté poté museli na ostravském polygonu mimo jiné předvést jízdu na mokré ploše, nechyběla ani teoretická část.

První dvě místa, která znamenají postup do celorepublikového finále, obsadili Lukáš Chovanec z novojičínského dopravního inspektorátu a Jakub Demel z Oddělení silničního dohledu Ostrava. Oba měli stejný počet bodů, rozhodlo lepší hodnocení z křižovatky. 

MALÉ OHLÉDNUTÍ

Snímky ze soutěže v roce 2019:

Snímky ze soutěže v roce 2018:

Snímky ze soutěže v roce 2017: