Problémů se spánkem existuje celá řada.

„Špatné usínání, časté probouzení, mikrospánky, neustálý pocit nevyspání, chuť ke spánku v jinou než konvenční dobu. Problémem je ale i chrápání, které sice na první pohled obtěžuje jen ostatní členy domácnosti, ve skutečnosti však může způsobit i smrt. Neléčené těžké chrápání totiž může vést k syndromu spánkové apnoe, tedy stavu, kdy se kvůli ochabnutí svalů v ústech a jazyku zastaví dech opakovaně až na několik sekund," vyjmenovává možné obtíže primář oddělení ORL Vítkovické nemocnice Libor Jeřábek.

Mnohé spánkové problémy je přitom možné úspěšně korigovat, zejména pokud jsou zachyceny v počátečních stadiích. A právě proto je zde i Den zdravého spánku pořádaný oddělením ORL a spánkovou laboratoří Vítkovické nemocnice.

„V rámci preventivní akce budeme nabízet všem příchozím bezplatná vyšetření i konzultace a v případě zjištění potíží budou mít zájemci také možnost objednat se do spánkové laboratoře. Přijít mohou lidé bez ohledu na věk, a to s kartou zdravotní pojišťovny a občanským průkazem," uzavírá primář.

Od 12.30 do 16 hodin v budově H3Osvětová a preventivní akce, konaná v rámci Světového dne spánku, bude dnes, v pondělí 21. března, od 12.30 do 16 hodin v budově H3 ve ve Vítkovické nemocnici.
Zájemci, kteří mají se spánkem problémy, se mohou nechat bezplatně vyšetřit, konzultovat své problémy s lékařem nebo absolvovat ukázky vyšetření v laboratoři.