Osmnáct let byla Palácem kultury a sportu, jedenáct let ostravskou ČEZ Arénou. Teď se po půlročním provizorium změní z Ostrava na Ostravar Arénu. Drobná, kosmetická změna v názvu, ale velká změna pro fungování sportovní haly.

Informaci nám potvrdil předseda představenstva obchodní společnosti města Vítkovice Aréna Kamil Vrubl.

Dále ale změnu komentovat nechtěl.

„Oficiální informace budou představeny na tiskové konferenci na začátku příštího týdne," řekl Kamil Vrubl.

Nekomentují

Tisková mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská uvedla, že město nebude do podpisu smlouvy situaci komentovat. Podobně reagovala také manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. „Veškeré informace týkající se novinek v oblasti spolupráce s Ostrava Arénou oznámíme na avizované tiskové konferenci dne 8. února," odpověděla Zuzana Cieciotková.

Důvodem změny názvu byl konec sponzorské smlouvy, kterou společnost ČEZ neprodloužila.

„Souvisí to s krizí v evropské energetice, která je realitou a dopadá na všechny velké evropské energetické firmy. To se promítá i do snižování nákladů. Na rozdíl od jiných evropských energetik nemusíme prodávat majetek, ale hledat úspory musíme," uvedla tehdy mluvčí firmy ČEZ v Ostravě Marie Páskovská.

Rekonstrukce

Víceúčelová hala byla postavena v roce 1986. V letech 2003 až 2004 proběhla první rozsáhlá rekonstrukce a modernizace za zhruba 690 milionů korun. Od roku 2004 nesla název ČEZ Aréna. V roce 2012 proběhla druhá rekonstrukce, kdy došlo k výměně sedaček a k výstavbě čtyř rohových zasunovacích tribun.

Před loňským MS v hokeji, které se v hale konalo podruhé, byla navíc doinstalována moderní multimediální kostka a vyměněno osvětlení. Od 1. července se hala jmenuje Ostrava Aréna.