Ani deštivé počasí nezabránilo včera zúčastnit se dětem Sportovního dne s Talentem. V odpoledních hodinách se v tělocvičně Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě sešlo téměř šedesát školáků. Čekali zde na ně zástupci Asociace amatérských sportů České republiky v čele s manažerem projektu Talent roku 2014 Jakubem Molnárem.

„Talent roku 2014 je čtvrtý ročník celostátní soutěže, jehož hlavní myšlenkou je přivést děti ke sportu a rozhýbat je. Dnešní sportovní den s Talentem je jednou z podpůrných akcí projektu," uvedl Jakub Molnár s tím, že někteří z malých závodníků bohužel onemocněli, a proto se nemohli zúčastnit závodu.

Na startu se seřadily děti do čtyř kategorií rozdělených podle věku a pohlaví. Mezi prvními, kteří proběhli opičí dráhu, byla i Terezie Gorecki z Ostravy.

„Musela jsem udělat kotoul vpřed, běžet pozadu, vystřelit třikrát na koš, přeběhnout přes lavičku, zaběhnout slalom s florbalovým míčkem, klikovat, dřepovat a nakonec doběhnout do cíle. Nejtěžší pro mě ale byl právě běh pozadu," uvedla desetiletá školačka, která podle svých slov nejraději ve svém volném čase jezdí na kole.

Motivace pro děti

Akci, která měla motivovat děti ze základních škol k pohybovým aktivitám, ocenili i rodiče malých závodníků, kteří přišli své děti podpořit. „Moc se mi tato akce líbí. Obě naše děti rády sportují a my je v tom s manželem podporujeme. Je škoda, že takových projektů je na školách málo. Proto jsem za dnešní sportovní den velice ráda," podělila se o své dojmy s Deníkem maminka malé Nikolky Jana Škrobánková.

Vítězové závodu na konci dne získali pohár, diplom, poukázku v hodnotě tisíc korun na nákup v obchodě se sportovními potřebami a lístek na tenisové utkání Fed Cup.