Na místo vyrazila kromě záchranáře Horské služby z Frýdlantu nad Ostravicí i posádka sanitního vozu Zdravotnické záchranné služby. „Vzhledem k tomu, že na místě, kde čekal pacient, je ještě silná sněhová pokrývka, naložil jsem zdravotníky do našeho terénního automobilu. I tak jsme ale několik posledních stovek metrů museli dorazit s veškerým vybavením pěšky,“ uvedl k výjezdu Pavel Masopust, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Košicko-bohumínská dráha na známkách.
Pro filatelisty: pošta vydává aršík k výročí Košicko-bohumínské dráhy

Muž byl při vědomí, částečně komunikoval, ale stěžoval si na silné bolesti v hrudní oblasti a byl velmi zesláblý. „Ihned jsme jeho stav konzultovali s dispečinkem linky 155 Moravskoslezského kraje a ten k nám vyslal vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Vydal jsem se k našemu vozidlu pro transportní vak, vrtulník mne tam pak palubním jeřábem vzal na palubu a poté i s lékařem LZS vysadil stejným způsobem k pacientovi,“ popsal záchrannou akci Pavel Masopust.

Ilustrační foto.
Drama v Bystřici nad Olší: neshody otce a syna skončily krveprolitím

Záchranáři a zdravotníci pak pacienta rychle dali do stavu, kdy se mu ulevilo a byl připraven k transportu. „V relativně pozitivním stavu jej pak posádka vrtulníku vytáhla pomocí palubního jeřábu, přistála nedaleko, muže přeložila a zamířila s ním do Fakultní nemocnice v Ostravě. Náš záchranář pak naložil zbývající zdravotníky a odvezl je zpět k jejich sanitnímu vozu,“ doplnil k dnešní záchranné akci Radan Jaškovský, náčelník Horské služby Beskydy.