STAV PO ROCE

I přes časové zpoždění se je podařilo během roku 2012 úspěšně zprovoznit. Nejpozději ze všech tří nedokončených projektů byla hotová revitalizace areálu bývalých kasáren Hranečník, které jsou majetkem města.

„Přestavba skladu humanitární pomoci na Hranečníku se vlivem změny stavební firmy pozdržela o pět měsíců od původního plánu. Rekonstrukce skladu se ujala společnost B&P Interiéry, která termín dokončení stavby do 31. srpna minulého roku splnila. K výraznému navýšení ceny díla v souvislosti se změnou dodavatele stavby nedošlo," řekla mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

I samotné centrum Ostravy pocítilo nepříjemnosti na vlastní kůži. Na Masarykově náměstí musela společnost Sates Morava dodělat po stavebních dělnících firmy Eiffage Construction dláždění.

Také historicky největší rekonstrukce centrálního a urgentního příjmu v rámci provozu Fakultní nemocnice Ostrava se zpozdila o několik měsíců.

„Kvůli insolvenci společnosti Eiffage Construction jsme museli zorganizovat nové výběrové řízení a vybrat dodavatele, který by práce dokončil. To znamenalo několikaměsíční zpoždění," uvedl jednu z nepříjemností mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

„Přesto se nám podařilo zprovoznit moderní, velkokapacitní centrální i urgentní příjem vybavené nejmodernějším zařízením a umožňující okamžitou diagnostiku pacienta, a to vše bez jakýchkoliv omezení v provozu nemocnice," připomněl úspěch mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

KATEŘINA HAVLOVÁ

Rubrika STAV PO ROCE vychází pravidelně každé úterý v tištěném vydání Moravskoslezského deníku. Pravidelně se v ní vracíme k událostem a problémům o nichž se hovořilo ve stejném období v předchozím roce a sledujeme, jak se věci mají aktuálně, zda-li nastal nějaký posun, či zvrat v této oblasti.

Moravskoslezský deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.