Akci zaštiťuje sportovec, herec a politik Arnold Schwarzenegger. Jde o zcela výjimečné klání, na které se nelze kvalifikovat. Nejlepší hasiče planety si vybírají a zvou organizátoři.

Další výzva

Miroslav Šín skončil desátý. Jak na svém facebookovém profilu napsal, přestože má za sebou řadu závodů, s tak náročnou soutěží se dosud nesetkal.

Profesionální hasič Miroslav Šín (vlevo) a Arnold Schwarzenegger.
Splněný sen. Ostravský hasič vyráží do Ameriky za Arnoldem Schwarzeneggerem

„Musím se přiznat, že jsem ještě nikdy nic těžšího v životě neabsolvoval. Desáté místo beru jako výzvu pro příští rok, kdy jsme přímo na místě dostali od promotéra pozvánku do Santa Monica v Kalifornii na příští ročník The World’s Strongest Firefighter 2023,“ uvedl Miroslav Šín.

Videozáznam Arnolda Schwarzeneggera:

Parťák i náhradník

Spolu s ním odletěl do USA v roli náhradníka i jeho hasičský kolega z Liberce Jan Pipiš. „Bez něho bych byl poloviční,“ konstatoval Miroslav Šín. Zmínil také svého kamaráda ze základní školy, žijícího v USA, jenž jim dělal průvodce a staral se o ně.

Profesionální hasič Miroslav Šín cvičí mrtvý tah, jedna z disciplína která bude na soutěží v USA.
Triumf, ostravský hasič odlétá na klání siláků do USA, vybral ho Schwarzenegger

„Na závěr musím poděkovat našim rodinám, všem, co nám fandili a nebylo vás málo…, neuvěřitelně jste nám udělali radost a dali spoustu energie i v téhle pitomé době… Moc, moc, moc děkujeme,“ uzavřel Miroslav Šín.

Ostravský hasič absolvoval zvedání více než stokilové klády ze země, mrtvý tah v délce 60 sekund s více než dvousetkilovým závažím, běh s pytlem písku přes rameno a přitahování závaží na laně.