Rodiče oceňují, že je o jejich děti dobře postaráno, zatímco oni musejí být v práci.

Malí tábornici si pak kromě zajímavého programu a kamarádů často chválí to, že díky blízkosti domova bývají na noc ve své posteli a není jim pak tolik smutno jako na pobytovém táboře.

„Byla jsem dva týdny na táboře pod stanem na horách a bylo to super. Teď mě to tady taky moc baví učíme se bruslit a kouzlit. Ale jsem ráda, že na tomto táboře už mě rodiče vyzvedávají a berou na noc domů. Aspoň se mi tolik nestýská,“ svěřila se osmiletá Anička, která je v tomto týdnu na příměstském táboře na Skalce u Ostravy.

Že zájem o příměstské tábory roste, potvrzuje i Lenka Nemcová, která je organizuje přes celé léto právě v areálu Skalka. „Každý týden máme nějak zaměřený, ať už na školu in-line bruslení, plavání, tance nebo hledání pokladu. Tento týden máme poprvé i Skaláčkovu školu kouzel a musím říct, že kapacity na všechny prázdninové turnusy se nám plní hned od jara, kdy je zveřejňujeme,“ uvedla Nemcová.

V bohaté nabídce ostravských příměstských táborů je opravdu z čeho vybírat. V tomto týdnu se třeba koná v ostravské zoologické zahradě druhý turnus tradiční Letní školy příměstského tábora pro děti od 10 do 15 let. „Tématem letošního ročníku je Tajemství mokřadů a rybníků,“ řekla mluvčí zoo Šárka Nováková.

Ani nejnavštěvovanější ostravská atrakce Dolní Vítkovice nezůstává v tomto směru pozadu. Zde animátoři a lektoři připravili pro děti rozmanitý program, který slibuje procvičení fyzických schopností i mozkových závitů. „Program příměstského tábora ve Velkém světě techniky se nese v duchu pátrání po výpravě, která se nevrátila ze svého putování za Yettim,“ přiblížila mluvčí DOV Pavlína Copková.

Tereza Voříšková a Jan Svěrák při představení filmu Po strništi bos 8. srpna 2017 v Ostravě.
Po strništi bos uvedl v Ostravě Jan Svěrák