Z nově vybudovaného terminálu bude do centra i dalších městských částí zajištěno vedle stávající tramvajové dopravy také trolejbusové spojení. V souvislosti s otevřením Hranečníku začnou od 28. února platit také nově vydané jízdní řády. Ty zajistí, že průměrné intervaly odjezdů tramvajových spojů budou pět minut v pracovní dny a deset minut večer a o víkendech. U trolejbusových linek to budou v průměru tři minuty v době dopravní špičky a deset minut mimo přepravní špičku, včetně víkendů.

„Budou zavedeny nové trolejbusové linky 107, 110 a pozměněna bude trasa linky 101. Chystá se také prodloužení trasy tramvaje č. 12 až na Hranečník také v časech mimo dopravní špičku," uvedl mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht s tím, že tyto změny budou doprovázeny dalšími navazujícími úpravami jízdních řádů na jiných linkách.

V souvislosti se zvýšením provozu u terminálu Hranečník budou u něj uvedeny do provozu dva nové semafory, jeden na křižovatce ulic Těšínské se Slívovou, druhý asi o dvě stě metrů dále směrem k centru u vjezdu do terminálu.

„Semafory budou spuštěny v pondělí 29. února v 6 hodin a v provozu budou v pracovních dnech od 6 do 18 hodin," řekla tisková mluvčí ostravské radnice Andrea Vojkovská. Vše podstatné se lidé dozví přímo na stránkách DPO.

(jir, mal)