V mnoha mezinárodních podnicích se od pracovníků očekává znalost na profesionální úrovni, a to včetně odborné terminologie. Jednou z firem, která se studentům snaží pomoci, je ostravská společnost Tieto, která od letošního roku vyučuje jeden z kurzů IT Akademie čistě v anglickém jazyce. Informovala o tom Petra Karasová z personálního oddělení Tieto.

Firma v Ostravě organizuje pro studenty a absolventy středních a vysokých škol celou řadu aktivit, které jim usnadňují vstup do profesního života.

Kromě toho studenty motivuje ke zpracování diplomové práce v anglickém jazyce, což jim výrazně pomůže s orientací v odborné terminologii. V rámci praxí si pak studenti mohou vyzkoušet, jak probíhá práce v mezinárodním týmu.

V takovém případě je podle Petry Karasové znalost cizího jazyka nezbytná. Důraz na aktivní používání angličtiny společnost promítla i do odborných kurzů Tieto IT Akademie, které začínají v říjnu. Do obou kurzů se studenti ještě mohou přihlásit, uzávěrka přihlášek je 30. září.

„Tieto IT Akademii pořádáme už třetím rokem, studenti čerpají z anglicky psaných materiálů a v rámci výuky komunikují anglicky," vysvětlila Petra Karasová s tím, že Tieto je mezinárodní firma a angličtina je hlavní firemní jazyk. Proto je její praktická znalost pro studenty nezbytná.