Nakonec strana získala 6,5 procenta hlasů a čtyři křesla v zastupitelstvu. Ačkoliv mnozí čekali větší úspěch své strany, atmosféra v sále byla celou dobu velmi pohodová.

„Milým překvapením jsou naše výsledky v některých velkých obvodech, jako například ve Slezské Ostravě, na Jihu, v Moravské Ostravě nebo v Porubě,“ konstatoval ještě Pavol Lukša. Lídr TOP 09, moderátor Aleše Juchelka, přiznal, že cílem bylo dostat se v Ostravě na výsledek jako při květnových parlamentních volbách. kdy „topka“ získala za celý moravskoslezský kraj symbolických 9,99 procenta hla­sů.

„Zopakovat výsledek jako v parlamentních volbách se nepodařilo, ale zklamáni rozhodně nejsme. Máme čtyři křesla v ostravském zastupitelstvu a čeká nás spousta práce,“ vyjádřil se Juchelka s tím, že neočekává, že by jeho strana byla vyzvána ke koaličním jednáním. „Vypadá to, že vznikne velká koalice a bude pokračovat ‘harmonická manželství‘. Budeme si na to muset dát pozor. Určitě půjdu proti tomu, když budou dělat nějaké pitomosti,“ dodal lídr ostravské TOP 09.

Všechny články ke komunálním volbám v Ostravě ČTĚTE ZDE!