Co všechno diváci v televizi na Silvestra uvidí, je velká otázka. Pětihodinové natáčení, z něhož bude na obrazovkách zhruba devadesátiminutová exploze smíchu, se většinu času neslo na hranici publikovatelnosti. O to víc se ale několik desítek komparzistů v Divadle Mír bavilo.

Natáčení 7 silvestrovských pádů Honzy Dědka se Třemi tygry v ostravském divadle Mír.
Silvestr na Primě bude z Ostravy! Tři tygři s Kozubem v čele vás položí

Nejprve při skečích samotných Tří tygrů, kteří zahráli první konflikt Adama a Evy v ráji, poté na ostravské výpravě do Prahy chtěli u Karla IV. zrovnoprávnit ostravštinu s češtinou a nakonec si ve vyhlášené čínské restauraci v době normalizace dali Bobika. Zejména prostřední scénka si doslova žádala trochu regionálního humoru navíc.

Zdroj: Youtube

„My máme taky svého vůdce v Ostravě – Zaorálka,“ vypráví ostravský posel Štěpán Kozub Vladimíru Polákovi coby Karlu IV. „A víš, jak se k nám dostal, Kájo? Za orálek.“

Zvukové mikrofony natáčecího štábu byly zralé na výměnu. Scénka však pokračovala.

Výhled na město od ostravské haldy Ema.
Přelom roku v Ostravě: bez ohňostroje na Jihu, ale s hereckými esy

 „A měl zástupce, který se jmenoval Zaanálek. A neptej se mě, jak ten se k nám dostal!“ Král Karel na to reagoval: „Toho já neznám, ale vím, že rychtářem je u vás Má coura.“

Spodina českého showbyznysu!

Po povedených scénkách se přestavělo pódium a následovala třicetiminutová talkshow s každým ze Tří tygrů (jen Kozub, častující režiséra slovy „ty srabe“, když mu vytkl, že nemá nic publikovatelného, bavil komparz asi hodinu).

Nejprve přišel Albert Čuba, a když se Honza Dědek chystal po půlhodině oznámit druhého z hostů – Vladimíra Poláka, vedral se na pódium Štěpán Kozub (stejně jako poté před Robinem Ferrem). S pořadím „borec na konec“ se zjevně nehodlal smířit.

Novoroční ohňostroj v Ostravě-Jihu, 1. ledna 2019 v Ostravě.
Kam o silvestrovském víkendu? Na ohňostroj jen někam, můžete se ale i koupat

„Ty vole, ten pořad jde do pr… Ty a Honza Kraus – spodina českého showbyznysu!“ vpálil Kozub Dědkovi do očí s varovně zdviženým ukazovákem.

„Říkal jsi, že to bude pr…, ne jako u něj!“ naštval se Kozub a rozplakal se. Pak už ale smíchy brečeli jen diváci. Domů se místo ve 21 hodin začali zvedat o půl jedenácté!

„Ti čtyři předvedli něco neuvěřitelného,“ uznale vydechl moderátor svých 7 pádů Honza Dědek. Nevěříte? Uvidíte!

Zdroj: Youtube