Jako první se narodila Anna. Podle maminky Michaely Kropové je i jakousi vůdčí osobností celé trojice.

„První vždy vyleze na stůl, na sedačku, jako první stála, klečela, lezla po čtyřech, takže opravdu, je to prostě ten vůdčí typ. Se Zuzankou strašně rády pokoušejí bráchu Mirka, který si rád hraje sám,“ přiblížila život rodiny maminka celkem 5 dětí, podle které rodina funguje bez větších problémů i díky tomu, že děti mají pravidelný režim, dobře spí i jí.

Minibusy Dopravní podnik Ostrava provozuje již od roku 1999. Ilustrační foto.
MHD v Ostravě se vrací k normálu. Zmírnila se opatření, v pondělí se vrátí spoje

Rodina se snaží trávit co nejvíce času venku.

„Naložíme kočárky a jdeme. Tím, že děti už vydrží delší dobu sedět, tak můžeme dělat i dlouhé procházky. Teď jsme třeba o víkendu společně ušli 8 kilometrů,“ doplnil otec dětí Miroslav Krop.

Rizikové děti, a zejména pak ty, které se narodí s porodní váhou pod 1500 gramů, docházejí do FN Ostrava na pravidelné preventivní kontroly nejen do ambulance neonatologů, ale i očních specialistů a dětských neurologů.

Demolice areálu bývalých Dukelských kasáren, 6. května 2021 v Opavě.
OBRAZEM: Dukelská kasárna v Opavě jdou k zemi. Demolice se blíží do finále

„Nás zajímá jejich psychomotorický vývoj. Je to multioborová péče, takže se zaměřujeme i na smyslové funkce a monitorujeme ty děti i sonograficky, abychom věděli, jak se vyvíjí jejich centrální nervový systém, a zdali tam nedochází k nějakým komplikacím,“ vysvětlila důvod pravidelných půlročních kontrol nejen trojčat Kropových, primářka Oddělení dětské neurologie FN Ostrava Hana Medřická a dodala, že kontroly dětí v těchto odborných ambulancích většinou končí okolo dvou let.

Pokud se ale v pozdějším věku projeví například vývojová nesrovnalost, zůstávají v péči lékařů FN Ostrava dále. Často až do školního věku.

Na návštěvu trojčat ve FN Ostrava se můžete podívat ve videoreportáži:

Zdroj: Youtube