Po loňském úspěchu pilotního projektu multižánrového centra Cooltour přichází s druhým ročníkem.

Truhlíkáři, kteří se již projektu zúčastnili, budou mít přednostní právo zamluvit si opět svého loňského Truhlíka.

Co je nového?

„Letos Truhlíky budeme pro větší přehlednost přečíslovávat. Tentokrát bude žardiniér více, protože k adopci nabídneme všechny truhlíky, které má centrální obvod k dispozici," přiblížila novinky letošního ročníku koordinátorka projektu Soňa Frídlová.

Malé změny budou i v rozmístění, odpadne zalévání a odbornější péče o rostlinky, ale kdo si troufne, může zastříhávat, plít a více se starat o rostlinky. Zalévání budou mít plně na starosti technické služby.

Maximálně 2

„Díky avizovanému velkému zájmu bychom rádi požádali o adopci maximálně dvou Truhlíků na osobu, firmu či iniciativu. Pokud by někteří Truhlíci do konce června zůstali na ocet, budou moci zájemci rozšířit svou truhlíkovou rodinu," dodala koordinátorka Frídlová.

Truhlíky si stejně jako loni, budou moci účastníci projektu opět označit cedulkou se jménem svým či své firmy nebo iniciativy, bez užití logotypu a vyzdobit neživou výzdobou.

„A proč to děláme? Protože úroveň a čistota veřejného prostoru, který společně sdílíme, je záležitostí nejen správních institucí, ale především každého z nás. Čím více o něj budeme společně dbát, tím lépe se budeme v našem městě cítit a mít radost, že v něm můžeme trávit svůj čas," uvedla na závěr Soňa Frídlová.