Alternativu k vlastnímu vozu, hromadné dopravě, klasické taxislužbě, ale na kratší vzdálenosti i sdíleným kolům a koloběžkám od tohoto čtvrtka poskytuje společnost Uber lidem v Ostravě a v Plzni. Jediné, co ke svezení potřebují, je mít nainstalovanou aplikaci v mobilním telefonu.

„I zde opět spolupracujeme pouze s profesionálními řidiči s licencí a služba tak plně odpovídá českým legislativním požadavkům,“ uvedl za českou odnož americké nadnárodní společnosti Uber Štěpán Šindelář.

Značky omezující rychlost se objevily také u vjezdu do Klimkovického tunelu ve směru z Ostravy na Brno. Ilustrační foto.
Pozor na upravené úsekové měření před tunelem u Klimkovic a v Hlučíně

Zákazníkům navíc Uber nabízí sedmdesátiprocentní slevu na první svezení s promo kódem AHOJOSTRAVO a padesátiprocentní s kódem AHOJPLZEN. Akce platí do 10. října.

„Obyvatelé i návštěvníci města budou nyní díky technologii moci využívat jízdy Uberem na pár klepnutí prstu, což jim výrazně usnadní dojíždění i cesty za zábavou. Chceme jim nabídnout nový způsob snadné a cenově dostupné dopravy po městě bez nutnosti používat vlastní automobil,“ dodal Štěpán Šindelář.

Tragická smrt bažanta Evžena pod koly auta a časté bouračky vedou obyvatele Láryšova k požadavku na zpomalovací prvky na silnici.
Sražený bažant Evžen má v obci svůj pomník, místní usilují o snížení rychlosti

Uber zdůrazňuje, že bezpečí je pro něj prioritou. Každý cestující tak v aplikaci ještě před začátkem jízdy nalezne veškeré potřebné informace včetně jména řidiče, jeho fotografie a hodnocení, modelu vozu a SPZ. Uživatelé navíc mohou sledovat svou jízdu v reálném čase, a to ještě předtím, než je řidič vyzvedne, a jízdu sdílet se svým vybraným kontaktem.