Ostravané tak budou moci ohodnotit nové malby, které mají „na svědomí" dva mladí účastníci Deepcampu Jakub Bachorík původem z Mohelnice a Jan Vaněčka ze Svitav.

„O Deepcampu jsem se dozvěděl už před jeho prvním ročníkem a to z internetu a od mé učitelky střední školy. Loni se mi tento festival tak zalíbil, že jsem letos přijel znovu," řekl Deníku osmnáctiletý Jakub Bachorík, který má na svém uměleckém kontě ony kontroverzní příšerky z podchodu Hlubina.

Mladí umělci Jakub Bachorík a Jan Vaněčka u své malby.

Jak přiznává, jeho „hlubinní tvorové" vyvolali řadu reakcí. „Zpětnou vazbu mám a je pozitivní. Pár lidí, které jsem potkal, mi říkalo, že se jim má práce opravdu líbí."

Protože se jak Jakub, tak i Jan loni osvědčili a jejich díla mají úspěch, i letos dostali od pořadatelů příležitost ukázat, co umí.

„Oba se už dobře známe, tak jsme chtěli letos spolupracovat. Využili jsme proto příležitosti a realizujeme umělecký projekt, který máme v hlavě už několik měsíců. Dále pokračujeme v malbě ,hlubinních tvorů´, tentokrát v nadzemní části, a vytváříme jakousi pointu, příběh," uvedli Jakub a Jan.

A co je jejich životní metou, které by rádi dosáhli? Oba v tom mají jasno. „Našim cílem je jednoduše bydlet spolu, malovat, tvořit a prodávat naše díla."

Kdyby si mohli libovolně zvolit plochu pro svou tvorbu, Jakub okamžitě ví, kterou by si vybral: „V Praze v Dejvické ulici je velký dům, který má výbornou postranní plochu k malování."

Eliška Michaliková

Mladí umělci Jakub Bachorík a Jan Vaněčka u své malby.