Vyžádal si další informace, na které čeká, případně je vyhodnocuje, řekl dnes mluvčí úřadu Martin Švanda. O případném zahájení správního řízení zatím nerozhodl.

ÚOHS se případem zabývá na základě loňského podnětu sdružení nájemníků BYTYOKD.cz, které firmu podezřívá ze zneužití významného či dominantního postavení na trhu s nájemním bydlením na Ostravsku. Sdružení nájemníků úřadu poslalo mimo jiné nabídkové ceny nájmů pro nové nájemce a několik příkladů revizních znaleckých posudků na výši místně obvyklého nájmu.

Úřad sdružení nájemníků napsal, že momentálně vymezuje trh, kterým se zabývá. "Správné vymezení relevantního trhu je pro úspěch naší stížnosti klíčový," uvedl předseda Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ Roman Macháček.

Společnost RPG Byty změní od 1. února název na Residomo. Přejmenování souvisí s předloňským prodejem firmy. Název Residomo vznikl složením slov residenční (nájemní) bydlení a domov a byl vybrán ze stovky návrhů v interní soutěži zaměstnanců firmy.
RPG Byty jsou největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. V jejích bytech o celkové ploše zhruba 2,6 milionu metrů čtverečních bydlí na 90.000 lidí. Noví majitelé firmy plánují, že portfolio ještě rozšíří.