VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Novinky i stěhování. Úspěšné podniky v centru Ostravy mění adresy

/FOTOGALERIE/ Gastronomická mapa centra Ostravy doznala řadu zásadních novinek. Podívejte se, jakých.

15.2.2018
SDÍLEJ:

Tou největší je asi přestěhování japonské restaurace GóKaNá, která opustila Stodolní ulici. Vyhlášené sushi nově můžete ochutnat v Zámecké ulici, kde dříve sídlila luxusní restauce ScanSen. 

GÓKANÁ POSKOČILA MEZI ELITU

Gokana sushi bar

Hektický závěr roku má za sebou vyhlášený ostravský kuchař a podnikatel v oblasti gastronomie Tomáš Polák, který s velkým úspěchem rozjel dva podniky ve Stodolní ulici GóKaNá Sushi Bar a asijské bistro Moss.

„Někdy v druhé polovině minulého roku jsme se rozhodli pro zásadní změnu, že obě restaurace přestěhujeme a vlastně od sebe oddělíme. Moss přešel po nezbytné rekonstrukci do prostor GóKaNá. A naši vlajkovou loď jsme po šesti letech přestěhovali do reprezentativnějšího prostoru na Zámeckou ulici, kde dříve sídlila luxusní restaurace ScanSen,“ vysvětlil Polák.

Nová GóKaNá má i díky exkluzivnímu interiéru a špičkovým kuchařům ambici být jasně nejlepší japonskou restaurací ve městě.

HAPPY BÁNH MÍ

Bánh mi

Na tramvajové zastávce přímo naproti pasáži Vesmír nově sídlí vietnamské bistro Happy Bánh Mí, které provozuje dvojice mladých podnikatelů Cuong Nguyen a Aleš Klement.

A vedou si zatím skvěle, což potvrzuje i to, že mívají nejen v exponovaných časech plno. Sázka na moderní interiér i vietnamské speciality (bagety, saláty, polévky, závitky, kuřecí stripsy atd.) se vyplácí.

„V budoucnu bychom chtěli mít restaurací více, ale to je ještě hodně daleko. Nyní se soustředíme jen na provoz první restaurace. Pořád je co zlepšovat,“ uvedl Aleš Klement. Happy Bánh Mí má otevřeno každý den kromě neděle. 

HOGO FOGO PŮJDE DO VĚTŠÍHO

Hogo Fogo

Jeden z nejpopulárnějších podniků v centru města, Hogo Fogo Bistro, se na jaře přestěhuje. Z Chelčického ulice zamíří do většího prostoru na Sokolské třídě, kde dříve sídlila restaurace Amfora. A je to zásadní krok kupředu, který ocení všichni fanoušci tohoto bistra.

V novém prostředí totiž bude nejen více míst, ale hlavně posezení na zahradě, které nyní chybělo.

„Málokdo ví, že jsme o tento prostor měli zájem ještě před vznikem bistra v Chelčického ulici. Nakonec jsme se rozhodli náš sen budovat tam, kde jsme se cítili skvěle. A to i díky našim skvělým sousedům (podnik La Petite Conversation). Postupně jsme ale začali zjišťovat, že nám tento malinkatý prostor začíná být těsný. Chceme se dále rozvíjet, a proto jsme se se vší pokorou rozhodli pro tento krok,“ uvedl Petr Jonáš, jeden z majitelů Hogo Fogo Bistra. Co vznikne nového v Chelčického ulici, zatím není jasné.

 
POE POE I V OSTRAVĚ

Poe Poe

Síť rychlého občerstvení, která sází na čerstvé suroviny a na trhu chce prorazit i díky dostupným cenám, otevřela první pobočku na Sokolské třídě. Právě tam už od prosince mohou lidé ochutnat speciality ze slaného nebo sladkého baru.

„Druhou pobočku brzy otevřeme na Jantarové ulici hned vedle OC Forum Nová Karolina,“ uvedla majitelka podniků Michaela Kovaříková.

TAKŽE TAK NOVĚ NA HRADBÁCH 

Takže tak

Na Hradbách poblíž studia Českého rozhlasu najdete od konce minulého roku zajímavý koncept rychlého občerstvení. Majitelka podniku Takže tak Zuzana Janošová láká nejen na stálou nabídku sendvičů a domácích chlebíčků s nejrůznějšími domácími pomazánkami, ale také týdenní menu nabídku.

„Nejlepší bude, ať lidé přijdou ochutnat naše speciality,“ uvedla Janošová s tím, že bistro otevírá každý všední den už v 7.30 hodin.

CUKRÁRNA DEJ SI VE VESMÍRU

Dejsi

Cukrásna Dej si má v moravskoslezském regionu už dvě pobočky. Po úspěšném pětiletém provozu v Havířově se majitelé rozhodli i pro otevření pobočky v centru Ostravy v pasáži Vesmír, kde dříve byla jedna z posledních prodejen gramodesek a cédéček.

Cukrárna si zakládá na tom, že dorty a zákusky jsou vždy vyrobeny z přírodních surovin, které nikdy nenahrazuje levnějšími variantami produktů, a nepoužívá dobarvující ani konzervační látky.

KONEC ŠATLAVY

Šatlava

Pivnici Šatlava, která před několika dny ukončila provoz, v pasáži Vesmír vystřídá už za několik týdnů kavárna CO KAFE. Ta se tam přestěhuje z nedaleké Poštovní ulice.

DVĚ ZNÁMÉ KAVÁRNY JSOU PO REKONSTRUKCI

POLO CAFFÉ A ČERNÁ HVĚZDA V NOVÉM

Dvě známé ostravské kavárny prošly v minulých týdnech zásadní obměnou. Polo Caffé na Masarykově náměstí (vlevo) prošlo rozsáhlou rekonstrukcí a k zásadním novinkám patří nejen nová kuchyně, ale také atraktivní posezení v prvním patře.

Polo Caffé

Zásadní změna interiéru proběhla také v kavárně Černá hvězda na začátku Stodolní ulice. „Nový interiér je světlejší a vzdušnější. Novinkou je i to, že i vaříme,“ uvedla manažerka podniku Dominika Bittner Jandačová.

V obou kavárnách najdete na stěnách obrazy známých ostravských malířů. „U nás je to nyní Daniel Balabán,“ dodala Jandačová.

Yolo Café

Mezi novější podniky v širším centru Ostravy patří i kavárna Yolo Café v Poděbradově ulici vedle úřadu práce. I když kavárna… Majiteli Lukáši Sargankovi se podnik rozjel natolik, že káva je už jen to základní, co si zde lidé mohou dát. „Na přání lidí jsme přidali například steaky, burgery nebo tortilly, ale poptávka byla taková, že jsme museli zvětšit kuchyň a denně teď vaříme až padesát denních menu včetně večerní nabídky,“ říká Sarganek, podle něhož to byl podstatný krok, který kavárnu povznesl do jiné úrovně.

Yolo už má z okolních firem řadu stabilních hostů, kteří stále přibývají. I proto majitel musí už podruhé v posledním půl roce zvětšovat kuchyň! „Podnikání v Ostravě není o tom, kde mám restauraci, ale jak to dělám, jak vařím a na co nalákám hosty,“ vysvětluje a v tomto duchu svůj podnik také vede. Firemní i tematické večírky a svatby jsou samozřejmostí, v létě před Yolo Café dokonce vznikne i malá písečná pláž se slunečníky! Nejvíce ale lidé obdivují zdejší interiér známého designéra Milana Hoffmanna.

Autor: Aleš Uher

15.2.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vyzkoušejte si přijímačky.

Prověřte své znalosti z matematiky v dnešním testu Deníku

Ilustrační foto.
14

Beskydská magistrála nabízí pětadvacet kilometrů strojově upravené stopy

Bronzová Samková v Brně a 88letý násilník s paličkou na maso: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 21. února 2018.

Muž vypil v obchodě „na ex“ lahev vodky, pak se svalil na lavičku a usnul

U kuriózního případu zasahovali v těchto dnech ostravští strážníci. Co do činění měli s mužem (44 let), který si v prodejně potravin v Ostravě-Třebovicích otevřel láhev vodky. Pak ji beze slov vypil „na ex“.

Válku servisů v Ostravě vyhrál ruský Krasnodar

/FOTOGALERIE/ Dobrý začátek, špatný konec. V prvním čtvrtfinále evropského Challenge Cupu to ve středu doma zažily volejbalistky TJ Ostrava. Po hladce vyhraném úvodním setu 25:16 nad Dinamem Krasnodar v dalších své ruské soupeřky už nezaskočily. Zápas nakonec prohrály 1:3.

Samková přivezla na festival do Brna bronz a pozdravila také fanoušky v Ostravě

/VIDEO/ Sympatická snowboardkrosařka dorazila na Olympijský festival. Eva Samková po příletu ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu ukázala na brněnském výstavišti bronzovou medaili a vyzkoušela si i pumptrack. „Důležité je kopírovat ty boule, aby člověk neskákal,“ připojila se hned s radou čtyřiadvacetiletá sportovkyně.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT