Tisícovky lidí denně dojíždí do centra města. Ať už ale volili hromadnou dopravu, nebo usedli za volant auta, měli to o uplynulém víkendu krapet složitější.

Na křižovatce ulic Nádražní, Čs. legií a Hollarovy se totiž opravuje tramvajová síť. To znamená, že o víkendu byla v centru nepříjemná výluka tramvají cestující v úseku mezi zastávkami Elektra Křižíkova rozvážela náhradní autobusová doprava.

„Úplně jsem na výluku zapomněla, takže jsem na Muglinovské sedla na tramvaj, svezla se jednu zastávku do centra a už jsem přestupovala na náhradní autobusovou dopravu. Řidič tramvaje dokonce musel vstát a některým lidem říkat, ať vystoupí, protože cestující poslouchali hudbu ze sluchátek a nevnímali, co se kolem nich děje," popsala svou víkendovou zkušenost Tereza Slívová a dodala, že z opačného směru nebyla situace o moc lepší.

„U zastávky Nová Karolina to byl hotový chaos. Mraky lidí, obracející se autobusy náhradní dopravy. No prostě hrůza. Ještěže tam byli informátoři, kteří všem vysvětlovali, jak se situace má a co dělat," dodala čtyřiadvacetiletá prodavačka z Moravské Ostravy.

Peklo se na cestách nekonalo

O poznání klidnější byla situace na silnicích a za volanty osobních automobilů. Řidiče omezená doprava zprvu mátla, ale jasné dopravní značení předešlo výraznějším zmatkům.

„Není to nic hrozného, prostě popojedete o ulici dál. Akorát si musíte dát pozor, pokud se chcete dostat na ulici Čs. legií a jedete směrem od Přívozu. Pokud neodbočíte s dostatečným předstihem, musíte to vzít po Hollarově, Švabinského a Porážkové. Já zapomněl odbočit na Poděbradově a otáčel jsem to až někde u Kauflandu," líčil zážitky ze včerejšího dopoledne Lukáš Kárek.

Dopravní omezení v Nádražní ulici budou platit ještě do dnešní půlnoci. Nádražní je uzavřena ve směru do Přívozu od křižovatky s ulicí Čs. legií směrem k zastávce Stodolní. Pravé odbočení z ulice Nádražní do ulice Čs. legií je zachováno. Přímý směr a levé odbočení do ulice Hollarovy je zase dočasně zrušeno. Možný není ani průjezd z ulice Čs. legií přes Nádražní do ulice Hollarovy a opačně.