„Uzavření parkoviště je nutné, abychom mohli zadat práce na projektu. Stavbu bytového domu v centru města na dosud velmi nevzhledné proluce považujeme za důležitý projekt v době, kdy je ve městě velká poptávka po kvalitním bydlení. Návrat rezidentů vnímáme jako nezbytný pro oživení centra a nové možnosti bydlení vidíme jako jednu z cest pro udržení zejména mladých lidí v Ostravě,“ uvedla náměstkyně primátora pro investice Zuzana Bajgarová. 

Projekt nájemního bydlení Nové Lauby. Prezentace architekta Martina Tycara z oceňovaného architektonického studia Znamení čtyř – architekti
Nové lauby u Ostravského muzea: jak to s nimi vypadá?

Na parcele se musí provést inženýrsko-geologický a hydro-geologický průzkum. Parkoviště bude uzavřené maximálně do 22. března. Jakmile průzkum skončí, bude pro třicet aut opět zprovozněno až do doby, kdy se bude parcela předávat stavbařům.

„Děkujeme řidičům za shovívavost. V době, kdy bude parkoviště uzavřené, najdou náhradní místa k parkování na Černé louce. Dobrou zprávou potom je, že by doba potřebná pro provedení průzkumu mohla být o něco kratší, než avizované tři týdny,“ dodala náměstkyně Zuzana Bajgarová. 

Vizualizace nové budovy, která vznikne v centru města.Zdroj: MMO

Bytový dům se bude stavět podle návrhu architekta Michala Palaščáka z Brna. Vítězný návrh porota označila za současný, nikoliv však extravagantní ani módní, vystihující genius loci této části centra města. Dům má mít 30 bytových jednotek a 43 parkovacích míst v podzemí, jeho výstavba by měla začít na jaře roku 2022. Předpokládaný termín dokončení je ve druhé polovině roku 2023. 

Náměstek primátora Ostravy Martin Štěpánek opět rezignoval.
Náměstek primátora Ostravy Martin Štěpánek opět rezignoval!