Součástí projektu, který se dokončoval v srpnu, byla oprava všech lavic a stolů a vybudování nové brány na odpočinkovém místě při vstupu od ulice K Hájence. Na dalším odpočinkovém místě uprostřed Důlňáku je kompletně zrekonstruovaný altán, nové je také ohniště, jehož úprava přispěje k větší bezpečnosti a snížení rizika vzniku požáru. Celkem se v lese měnilo 17 dřevěných laviček a čtyři stoly.

„V současnosti jsou v Důlňáku tři plně vybavená, veřejná pikniková místa. Z dotace se měla také měnit střecha na altánu u cesty na Bártovice. Altán ale letos v červenci nenávratně poškodil požár. Do konce letošního roku se proto obnoví celý, další náklady na jeho kompletní opravu pokryje vyplacené pojistné plnění,“ informoval občany Vratimova místostarosta města David Böhm.

Zrnko kafe otevřel Michal Lička s manželkou Markétou na náměstí v Raškovicích letos v květnu.
Majitel úspěšné kavárny v Beskydech: Kdyby to nefungovalo, šel bych do fabriky

O víkendu sám vyrazil do lesíka a byl s úpravami spokojen. K původním dvěma běžeckým okruhům s čerstvě upraveným, přírodním povrchem přibyly další, i s novými bránami u startu a cíle.

„Okruhy jsou v terénu vyznačeny cedulkami. Nyní mají běžci v Důlňáku k dispozici už čtyři různě dlouhé běžecké trasy, od 700 po 1700 metrů. Na pěti vstupech do lesa jsou nainstalovány nové informační tabule s údaji o historii Důlňáku a funkcích lesa, součástí informačního systému je návštěvní řád a mapa s vyznačenými běžeckými okruhy,“ doplnil místostarosta Vratimova.

V Důlňáku skončily úpravy stezek, altánů i piknikových míst.V Důlňáku skončily úpravy stezek, altánů i piknikových míst.Zdroj: MÚ Vratimov

Významné úpravy největší přírodní oázy ve Vratimově, které trvaly osm týdnů, přišly celkem na 441 778 korun včetně DPH, více jak 83 procent z toho pokryla dotace, zbytek město financovalo ze svého rozpočtu. Věřím, že krásně zrekonstruovaná místa budou sloužit k odpočinku a sportovnímu vyžití našich občanů nejen nyní v babím létě.